Constanţa: Valentin Luca este cel mai tare barman de pe plajă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Valentin Luca este cel mai tare barman de pe plajă
Constanţa: Valentin Luca este cel mai tare barman de pe plajă

Valentin Luca a fost cel mai bun barman la etapa de calificare a competiţiei Bar Master Competition 2009, liga de bartending profesionist, organizată săptămâna trecută în staţiunea Mamaia. 17 barmani din toată ţara s-au întrecut la cele două probe ale concursului, Speed Opening şi Working & Exhibition Flair.

Pentru a ajunge la un nivel atât de avansat, tânărul a spart destule sticle de băutură. „Se mai întâmplă şi lucruri neplăcute. Câteodată, acestea pot avea loc fără să fie din vina ta. De exemplu, la un concurs internaţional desfăşurat în 2007, în Bulgaria, am fost lovit cu sticla din greşeală de un concurent. Norocul meu a fost că am intrat înaintea lui în concurs. Dacă era invers şi intram după el, probabilitatea de a mai concura ar fi fost mult mai mică“, povesteşte băiatul.


După ce a lucrat la un cazinou din Braşov şi într-un club de after hours, Valentin s-a lăsat de joburi. „Nu mai am timp. Mă pregătesc tot timpul pentru competiţii şi spectacole de bar”, explică barmanul.

Câştiguri mari

Tânărul spune că se câştigă destul de bine din meseria de bartender profesionist. „Poţi ajunge la sume destul de mari. Dacă mergi la competiţii de bar în străinătate şi te afli printre primii clasaţi, poţi face destul de muţi bani. Poţi chiar să ajungi la 2.000 – 3.000 de euro“. 

Valentin a participat la multe competiţii la nivel internaţional, iar la multe din ele s-a clasat pe locuri fruntaşe. „Am câştigat de două ori la rând în 2007 şi 2008 premiul de «Best Romanian Act» la concursul internaţional de la Neptun. În 2007, am câştigat Romanian Bartender’s League“.

Valentin a  mai participat la concursuri în Bulgaria, Cehia, Ungaria şi Anglia. La competiţia de la Londra, de luna trecută, a ieşit pe locul 3, la doar trei puncte de locul 1. „Acesta este un lucru foarte bun pentru ţara noastră. Acolo am purtat un tricou cu România“, spune el.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite