Constanţa: Vaccinarea antigripală întârzie în Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Vaccinarea antigripală întârzie în Constanţa
Constanţa: Vaccinarea antigripală întârzie în Constanţa

Persoanele cu risc îşi pot achiziţiona vaccinul contra cost. Deşi campania de vaccinare trebuia să înceapă în judeţul Constanţa, medicii de familie nu au intrat până acum în posesia dozelor de vaccin.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană (DSPJ) spun că dozele nu au venit de la Institutul Cantacuzino. „Noi am făcut catagrafierea populaţiei cu risc şi am trimis necesarul de doze la Ministerul Sănătăţii“, a declarat directorul adjunct la DSPJ Constanţa, dr. Mihaela Dinisov. Pentru sezonul 2009-2010, DSPJ a solicitat Centrului pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor Transmisibile 157.450 de doze de vaccin antrigripal pentru o primă tranşă necesară pentru vaccinarea populaţiei considerată ca fiind una de risc. Anul acesta, s-au solicitat cu 30.000 de doze mai mult decât în 2008. „Îmi voi putea vaccina pacienţii cu risc începând de luna viitoare. Mi s-a spus că dozele vor veni la sfârşitul acestei luni“, a declarat medicul de familie Veronica C.

Beneficiarii vaccinării antigripale gratuite sunt bolnavii internaţi în secţiile de boli cronice, persoanele cu HIV/SIDA, persoanele cu vârste de peste 65 de ani, veteranii şi văduvele de război, copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar şi personalul medical.

Vaccinul poate fi achiziţionat din unităţile farmaceutice

Persoanele care nu se încadrează în această campanie de vaccinare gratuită îşi vor putea achiziţiona vaccinul de la farmaciile din judeţ. Unităţile farmaceutice şi-au făcut în această perioadă stocul de vaccinuri antigripale. În cazul în care optaţi pentru antigripalul românesc Influvac, scoateţi din buzunar suma de 34 de lei. Vaxigrip, antigripal produs în Franţa, care combate mai multe tulpini ale virusului gripal, recomandat şi de specialişti, costă 35 de lei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite