Vacanţă cu apă dulce, la mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dezvoltarea turistică pe lacul Corbu a plecat de la pescuit

paşi de litoral. În nordul localităţii Năvodari, lacul Corbu este un loc de vacanţă care îmbină frumuseţile mării cu liniştea şi calmul muntelui.
Lacul Corbu este la o aruncătură de băţ de cea mai fierbinte zonă turistică estivală, litoralul Mării Negre. Până acum câţiva ani, lacul nu era vizitat decât de pescari sau de turişti rătăcind în căutarea sălbăticiei. O iniţiativă româno-britanică a dus la apariţia primului complex turistic din zonă, a schimbat coordonatele şi a pus Corbu pe harta turistică a ţării, lacul pregătindu-se să devină un vad pentru pensiuni agroturistice.

Aproape de mare, departe de gălăgie
În comuna Corbu se ajunge foarte uşor, cu orice tip de maşină. Calea de acces este şoseaua care pleacă din Mamaia, trece prin Năvodari şi merge, prin Istria, spre Mihai Viteazu şi Tulcea. La vreo 10 kilometri de Năvodari, după ce treceţi de combinatul Midia şi imediat după semnul învechit care vă anunţă că aţi trecut pragul rezervaţiei naturale "Delta Dunării", veţi ajunge la Corbu, zonă care încearcă, de câţiva ani, să devină atractivă pentru turişti. Aici, aveţi de ales între mare sau un lac cu apă dulce. Dacă faceţi dreapta din şosea, veţi ajunge, imediat, la plaja Corbu, cochetă şi liniştită, cu apă curată şi cu aspectul unei insule tropicale mai puţin populate. Dacă, însă, alegeţi să faceţi stânga, după mai puţin de 1 kilometru veţi ajunge la lacul Corbu. Pe unul dintre maluri, un întreprinzător local, cu ajutorul unei asociaţii britanice, a ridicat un minicomplex de vile, cu tarife cât se poate de convenabile şi cu o ofertă de activităţi demnă de orice campus occidental.

O tabără adevărată
Principala activitate de la care a plecat dezvoltarea turistică pe lacul Corbu este pescuitul. În apa lacului se pot prinde biban, caras sau crap, locul fiind suficient de mare ca să nu existe risc de aglomeraţie. Deci dacă vă pasionează acest sport aveţi, oricum, un motiv să treceţi prin Corbu. Altfel, cei cazaţi acolo pot alege dintr-o lungă listă de activităţi sportive care intră în ofertă. Vă puteţi plimba cu caiacul sau canoea, puteţi face wind-surfing, aveţi la dispoziţie un teren de fotbal, un perete de escaladă, există biciclete cu care vă puteţi plimba prin împrejurimi sau puteţi învăţa tir cu arcul şi echitaţie sau tenis. şi chiar dacă centrul se doreşte o tabără de iniţiere în aceste sporturi pentru copii şi tineri, nimeni nu va fi refuzat, atâta timp cât găsiţi liber unul din cele 60 de paturi disponibile.

Lacul este o atracţie în sine
Principala atracţie a zonei rămâne, totuşi, lacul Corbu. Un petic de apă din imensele lacuri ale Deltei, şi pe Corbu se pot vedea o mulţime de păsări şi animale sălbatice, iar lacul este, cu excepţia taberei, neatins de mâna omului, dar excelent pentru o vacanţă liniştită. Iar faptul că marea se află la doar 3-4 kilometri de sat face ca îmbinarea celor două să fie perfectă.

Afaceri şi plăcere
Evident, cei care au pornit construcţia taberei din Corbu au făcut-o ca pe o afacere. Cu toate acestea, modul în care se fac afaceri în Corbu ar putea fi o lecţie pentru mulţi hotelieri şi multe pensiuni din România. Întrucât, în general, complexul de la Corbu primeşte grupuri organizate de tineri, în decursul anilor şi-a făcut destui clienţi fideli. şi mulţi sunt străini. Veniţi, în general, prin intermediul unor ONG-uri, taberele se repetă în fiecare an şi locurile devin insuficiente. Mai mult, există, din partea turiştilor, şi exemple frumoase de umanitate, care fac şederea unora cel puţin specială. De exemplu, zilele acestea, un grup de tineri veniţi din Marea Britanie a plătit triplul preţului normal, invitând astfel alte două grupuri, din ţări est-europene, grupuri care nu şi-ar fi putut permite această vacanţă. şi acest gest nu s-ar fi întâmplat dacă organizatorii britanici n-ar fi fost convinşi de frumuseţea şi utilitatea unei tabere la Corbu şi nu ar mai fi revenit, cum au făcut-o în ultimii 3-4 ani. Dacă mergeţi să staţi la Corbu nu veţi găsi doar un pat, o masă caldă şi suficienţa obişnuită a hotelierilor, ci veţi intra într-o familie care vă va adopta, chiar şi pentru un scurt sejur şi care, prin bun-simţ şi căldură sufletească, vă va face părtaşi la o vacanţă de vis.

Căi de acces
La Corbu se poate ajunge pe drumul care pleacă din Mamaia spre Năvodari - Istria - Mihai Viteazu. Corbu se află la aproape 10 km de Năvodari şi 30 de Constanţa. Chiar înaintea semnului de intrare în satul Corbu, se face un drum la dreapta, care duce la plajă. După intrarea în sat, primul drum la stânga, pietruit, duce spre lacul care este împărţit de un dig pe care se poate traversa, iar pe cealaltă parte se află tabăra. Preţurile de cazare la tabăra din Corbu sunt între 45 - 70 RON. Mai multe informaţii despre tabără găsiţi pe internet la adresa www.spirit-euxin.ro.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite