Ultima fentă de milionar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cu un salt peste bord, cel mai bogat om al Călăraşiului devenea cel mai bogat răposat al Călăraşiului. George Naghi, patronul Aldis, îşi petrecea o duminică obişnuită de milionar, plimbându-şi soţia cu şalupa pe un frumos braţ al Dunării. Ce s-a întâmplat înainte de accident ştie doar văduva lui.

Singurul martor ocular al tragediei nautice, intervievat de reporterii „Adevărul“ Călăraşi, a fost speriat de viteza cu care pilotul de şalupă venea spre mal, „ca şi cum ar fi vrut să se omoare“. Şi a murit.

Fost cârciumar vestit al Bărăganului, Naghi, zis Gigi Bozgoru, şi-a făcut averea fentând legea comunistă a ilicitului. După ce şi-a început afacerea, în 1991, şi-a luat o a treia nevastă, mână forte la condus imperiul mezelurilor din Călăraşi. Se stilase mult, lăsând geaca neagră de piele şi bretonul, pentru o frizură distinsă, ochelari fini, cămăşi elegante şi pantaloni deschişi la culoare.

În ultima vreme milionarul aproape sexagenar voia să fenteze bătrâneţea şi lupta din răsputeri pentru statutul de bărbat cuceritor. Îşi vopsise părul ca pana corbului, iar cunoscuţii spun că-şi făcuse chiar şi-un implant de păr, precum magnatul Silvio Berlusconi. Rezultatul era şocant. Tinerii oraşului râdeau de galanteriile milionarului, dar urbea îl vedea ca pe un om providenţial pentru că dădea locuri de muncă într-un târg prăfuit şi secătuit de sărăcie.

Acum toţi se întreabă ce se va alege de firmă, mai ales că situaţia financiară era instabilă. Încă un milionar pe lista neagră a economiei, despre care vorbim acum la trecut, spre şocul unei întregi comunităţi. În timp ce milionarul nr. 1 al Călăraşiului trecea Styxul cu şalupa, în judeţul vecin Constanţa, alt milionar de top - şi el mare amator de şalupe, şi viteză, şi viaţă trăită din plin - îşi făcea somnul de frumuseţe.

Era obosit după o noapte de petreceri şi concerte, în care defilase în costum mulat de toreador, fentând tauri imaginari (olé!) şi se distrase cu toate manechinele avute la dispoziţie. Se odihnea căci pentru el urma o altă noapte nebună, cu adrenalină şi emoţii tari. În lumea sa, Radu Mazăre nici nu ştia că unul de-al lui, milionar, murise năpraznic, iar vestea dată de reporterii „Adevărul“ Constanţa a alungat-o ca pe-o insectă supărătoare.

Şi pun pariu că s-a aruncat, cu şi mai mult nesaţ, în următoarea distracţie până în zori. Vă avertizăm, pot urma imagini nerecomandate minorilor: să nu vă miraţi dacă Radu Mazăre, primar al Constanţei, va apărea în chiloţi Cătălin Botezatu la o paradă de lenjerie intimă! Ideea l-ar tenta pe imberbul de 44 de ani care a mărturisit în weekend că ar fi putut defila aproape gol, dar n-a mai avut chef de comentarii.

Radu Mazăre trăieşte ca într-un film de Hollywood, spre fantezia populaţiei. Ştie şi el că viaţa e scurtă, iar averea nu-ţi cumpără imortalitatea, dar îţi asigură toată distracţia din lume. Până la saltul final din cursă, când pentru toţi, sărac sau bogat, există o singură linie de sosire. Pe care n-o mai poate fenta nimeni.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite