VOCEA DOBROGEI Să nimerești brațul legii în cot

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sînziana Ionescu
Sînziana Ionescu

Cazul Primei Case fraudate la Constanța este un exemplu cras de țeapă românească. O spălătoreasă auto de 25 de ani din cătunul Viroaga, cu opt clase, copil, concubin și chirie de plătit, a intrat în elita beneficiarilor programului guvernamental prin care îți poți cumpăra o locuință.

Pentru statutul ei râvnit de atâția tineri care au învățat, muncesc și se uzează pe baricadele traiului frustrant, Georgiana Răduț n-a făcut niciun efort.

Eventual a semnat actele preparate de alții, sperând la vreo răsplată minoră. Banca a parafat scrobită dosarul de client al semianalfabetei cu un salariu de 6 milioane de lei vechi, iar Statul a pierdut 60.000 de euro în contul unui afacerist care a vândut o casă fără utilități, de pe câmpul din Poarta Albă. Casa nu face nici un sfert – dovadă că Fiscul n-a reușit nici acum să vândă imobilul și să recupereze banii Statului.

La polul opus, aceeași bancă dă dovadă de un exces de zel caraghios. Îl amenință pe Florea Mocăniță din Slobozia, care și-a achitat creditul de 10.000 de lei, că îl va executa silit pentru o restanță de 1 ban. Pentru această operațiune riguroasă, banca a plătit de 100 de lei mai mult: hârtia, plicul, trimiterea poștală. Omul a fost la un pas de infarct: cum să aibă probleme cu legea, când el a fost corect pân’ la ultimul leuț?

Păi tocmai că e lung, brațul legii ajunge până la creditorul de rând. Dar dă „pe lângă“ atunci când trebuie să lovească, astfel încât să nu doară. Probabil spălătoreasa a nimerit legea în cot.

Cu țeapa dată Statului, spălătoreasa a nimerit legea în cot.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite