VOCEA DOBROGEI Iadul deschis la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă un caz de roman petrecut la Constanţa, locul care îşi devorează brutal sufletele chinuite. După familia asasinată la Cernavodă şi italianul care s-a aruncat în nefiinţă cu copilul în braţe, o altă tragedie plasează Constanţa în topul celor mai şocante întâmplări. De astă dată, petrecută în rândul oamenilor educaţi.

O femeie frumoasă, manager la o firmă celebră, se sinucide de Ziua Îndrăgostiţilor.

Victima lunii februarie era alintată de vecini Frumuşica. Liliana fusese manechin, absolvise Matematica, iubea un fizician, lector universitar. Se mutaseră împreună, în apartamentul său dintr-un bloc de pe malul mării. Se ştiau de mult, făcuseră pe Cupidon unul pentru celălalt, el chiar se căsătorise cu sora ei vitregă. După divorţul lui, soarta îi adusese din nou alături, la vârsta maturităţii.

Dar tabloul idilic se termină aici. Cu două căsnicii şi doi copii, fiu al unui controversat decan la Litere, lectorul universitar Mincu este un tip recunoscut pentru ciudăţeniile lui mistice: are un discurs filozofic ce poate ţine ore în şir, cu pasaje din Biblie reduse la propria persoană; privirea îi este de om hăituit; iar de ceva timp, de la moartea tatălui său, şi-a lăsat pletele să crească în dezordine.

Aşa arată şi cuibul său de pe malul mării, deloc romantic, unde se consuma devastator o relaţie tulburată de trecut, neîmplinită de prezent, fără un liman în viitor. Şi asta nu putea să îl vindece pe niciunul dintre ei doi, nefericiţii în dragoste.

Rămasă singură acasă, lunea trecută, Frumuşica face saltul mortal de la etaj. Până şi criminaliştii au rămas uimiţi de poza de final: părea că doarme liniştită, ferită de chipul hâd al morţii. Liliana s-a recunoscut învinsă de tot ce nu mergea în viaţa ei: în primul rând zbuciumul sufletesc, accentuat de legătura distructivă cu fizicianul atomic; apoi semnalele de alarmă de la serviciu, unde colegii ei ar urma să rămână şomeri pentru că firma îşi restrânge activitatea. Dar nici în moarte nu şi-a găsit ispăşirea: fostele ei prietene au ţinut să spună lumii despre trădările „răvăşitei“ Liliana.

Dacă în viaţă s-a luptat pentru titlul suprem, de femeie a vieţii, Frumuşica a obţinut abia postum declaraţia majoră de dragoste. „Ea este iubita mea adevărată“, a mărturisit fizicianul. Recunoaşterea a costat-o doar viaţa.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite