VOCEA DOBROGEI: Puneţi barieră la taxe!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

„Nimeni nu mai scapă de taxa auto“, a titrat Adevărul scriind despre decizia guvernului de a pune bir pe toate maşinile înmatriculate în România. Şi câte-ar mai fi de taxat: motocicletele, scuterele, bicicletele, trotinetele, rolele, cărucioarele cu rotile pentru infirmi, cărucioarele pentru bebeluşi, cele de butelii, cele de la supermarket şi cele cărate de bătrâni când îşi fac piaţa.

Iniţial au fost taxate maşinile luate la mâna a doua din străinătate. Actualmente sunt taxate şi maşinile nou-nouţe, ultradotate pentru respectarea normelor de poluare. În curând vor fi taxate toate maşinile mai vechi, pe motiv că e discriminatoriu să le taxezi – oricum, în afara legilor europene – doar pe cele aduse de afară.
În schimb, conducătorii ne promit micşorarea taxei ilegale de înmatriculare/poluare cu 20-30%, cum şi noi le promitem mai puţine voturi cu 20-30%. La cine vor fi contabilizate voturile posesorilor de maşini? Desigur, la cei care elimină acum taxele de pe capul şoferilor (contestate, dar plătite de nevoie), cum e cazul taxei de la barieră din Mamaia.

Războiul prefecturii, dar şi al şoferilor din ţară, cu municipalitatea din Constanţa a determinat renunţarea la plata accesului? Puţin probabil. Lui Mazăre îi place-place-place să facă în ciuda tuturor. Costa mai mult colectarea taxei decât încasările, pentru că nu mai erau angajaţi destui în primărie? Posibil. Deşi firma cu care se făcea colectarea era perfectă pentru rolul de căpuşă a bugetului local.

„Şi-aşa e criză, ce să mai plătească bieţii oameni, turismul oricum nu merge“, a zis aşadar cu mărinimie primarul Constanţei.

Însă mai mult decât banii la puşculiţă contează acum voturile din care poţi să cumperi ditamai puşculiţa. Sunt voturile pe care guvernanţii nu le mai pot păstra, iar ceilalţi trebuie să le atragă. Constănţenii apreciază sigur suspendarea taxei de barieră, pentru că sunt destui cu maşini de Bulgaria care erau puşi să plătească. Iar restul ţării sigur va aprecia diferenţa ce le rămâne în buzunar. Tocmai bună de plătit, înjurând, din birul pe o guvernare care trebuie taxată.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite