VOCEA DOBROGEI: Muzeul de ceară al fotbaliştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Încă un fotbalist şi-a câştigat locul în galeria figurilor triste ale sportului. Portarul Cristian Munteanu este anchetat pentru tăinuirea unor manevre cu care se ocupă noua protipendadă a societăţii: înşelăciune cu maşini de lux furate la comandă pentru încasarea asigurării (de 140.000 euro!), schimbarea numărului de pe şasiu, acte falsificate de înmatriculare, numere noi şi revânzare.

Munteanu s-a băgat în combinaţie, a plătit 10.000 euro pe o maşină de 14 ori mai scumpă, apoi a pasat-o în careul scurt, la preţ triplu, prietenului de la naţională Andrei Mărgăritescu.
Mărgăritescu e argeşean de-al Briliantului Adrian Mutu, cu a cărui viaţă nesportivă ne-am obişnuit. Şi cine nu visează la viaţa lui Mutu, băiatul rău suflat cu aur, care are tribunele la picioare!

Dar Munteanu al nostru este de aici, din Dobrogea, urmaş al Regelui Hagi. Vine dintr-un orăşel nordic, Isaccea, fondat pe cetatea antică Noviodunum. Pe lângă vestigiile nepreţuite arheologice, aşezarea se mândrea şi cu prezentul: iubiţii fii ai locului Cristian Munteanu şi George Curcă, „veri buni“ cum spun localnicii, ambii portari la Farul, apoi la Dinamo.
Seniorii au amenajat un mic muzeu la moderna sală de sport ridicată de pesedişti şi au discutat deja ca sala de sport şi stadionul orăşelului să poarte numele celor doi fotbalişti. „Toată lumea îi iubeşte, copiii sunt topiţi după ei, Cristi şi George sunt idolii lor“, spune urbea în consens.

Deziluzia viitorului Isaccei trebuie să fie mare. Doar blurarea grijulie (o premieră!) a imaginilor televizate cu fotbaliştii reţinuţi de anchetatori să îl ascundă pe idolul de ceară Munteanu de ochii decepţionaţi ai copiilor.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite