VOCEA DOBROGEI: Generalul SS și ordonanța NUP

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sînziana Ionescu
Sînziana Ionescu

Gândim superficial (dacă o facem), acţionăm superficial, judecăm la fel. „Mă îmbrac în ofiţer SS, îl iau şi pe fi-miu, ce mişto, or să rămână toţi cu gura căscată!“. Așa și-o fi zis Radu Mazăre la prezentarea de modă din vara 2009, când a defilat ca hitlerist, târându-și fiul costumat în ordonanţă în parada sinistră de la Mamaia.

După 15 luni, procurorii constănţeni s-au încumetat să dea o rezoluţie: l-au găsit vinovat pe primarul Constanţei doar de purtarea uniformei „în interesul artei“. Cu neînceperea urmăririi penale (NUP), ordonanţa magistraţilor a făcut cizmele hitleriste să lucească de curăţenie.

În afară de actori și pronaziști, nu știu câți ar purta (nici măcar în glumă) costumația dătătoare de fiori reci. Judecata procurorilor poate fi aplicată așadar și unei profesoare care va defila în prostituată – dacă o face „în interesul artei“ sau „de amorul artei“ mai bine zis.

Este de interes să vezi în acțiune o persoană publică. Dar este o artă să știi să fii persoană publică responsabilă. Papucii de primar sunt totuși cea mai extravagantă vestimentație pentru Radu mamii al Constanței. „Oho, acuma pregătesc basca lui Chavez și haina lui Castro“, s-a dat el mare. Îl așteptăm și cu colecția de cranii a lui Pol Pot sau cu ținuta stil muncă-silnică-la-canal a lui Stalin.

Mazăre s-a declarat dezamăgit că n-a fost băgat la pușcărie pentru un gest „pentru care israelienii m-au iertat, iar românii m-au condamnat“. Vă dați seama ce defilare în zeghe ar fi ieşit?

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite