VOCEA DOBROGEI: Apocalipsa înainte de Sărbători

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sînziana Ionescu
Sînziana Ionescu

Se întâmplă deseori la Constanța. Începe năpraznic și nu ne mai slăbește. Când pică prima veste rea în redacție, ne ținem respirația pentru o clipă. Știm că va fi urmată de o avalanșă de știri negre, una mai groaznică decât cealaltă.

De obicei o pățim vara, când epicentrul se mută pe litoral. Presupunem că toate gândurile tulburate ale celor veniți la mare se strâng ca într-un vârtej de tornadă, atrăgând năpastele. Acum simțim că iarna e ca vara, dar nu ne explicăm ce anume a declanșat furia; poate același vârtej de gânduri negre și disperare (după orice) acutizată de apropierea Sărbătorilor.

Vineri, 10 - doi inspectori de la Fisc negociază șpaga ce i-a dus în arest: „Frate, a venit Moș Crăciun la tine. E superofertă: doar 2.000 de euro. Dar e puțin, să știi! E puțin. Procurorul ți-ar fi luat 10.000".

Tot vineri, 10
- un marinar militar, sătul de viață la 22 de ani, se spânzură în bucătăria navei; avea datorii la bănci pentru o mașină veche, se certase cu tatăl și cu iubita.

Sâmbătă, 11 - polițistul de la Gară se împușcă în piept, involuntar, cu singurul cartuș de pe țeavă, pe când ancheta un vagabond abia ieșit din pușcărie.

Duminică, 12 - o asistentă universitară, divorțată și dată afară de la ASE, dispare noaptea pe câmp, debusolată, incoerentă și hăituită de polițiști care până la urmă au lăsat-o în plata Domnului, să se ducă unde o vedea cu ochii.

Luni, 13 - este descoperit unul din cei doi scafandri dispăruți în adâncul mării, în septembrie, la epava unei nave unde nu se știe nici acum ce căutau; scafandrul era acolo unde au zis familiile: în sala mașini.

Marți, 14
- un turbat cu numere de Texas (adică de Bulgaria, cu indicativul TX) încalcă linia continuă în traficul nebun de pe șoseaua Constanța - Valu lui Traian și intră într-o autoutilitară: bilanț - patru victime.
...Azi e miercuri.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite