Constanta: VIDEO Doi delfini au fost descoperiţi morţi în numai câteva ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Voluntarii de la „Protecţia Animalelor” s-au chinuit aproape o oră să salveze viaţa unui delfin eşuat în apropierea Cazinoului din Constanţa. Un al doilea delfin a fost găsit în stare de putrefacţie în apropiere de Costineşti.

Turiştii care se plimbau duminică seara pe Faleza Cazinoului din Constanţa au văzut mamiferul care plutea în derivă în apropiere de mal şi au cerut imediat ajutorul voluntarilor de la Protecţia Animalelor. Ei au ajuns imediat la faţa locului şi au înecercat să-i salveze viaţa.

Mamiferul a fost transportat la Delfinariu

„Are viaţă exact ca un om, toată lumea urlă, zbiară, dar nimeni nu i-a sărit în ajutor. Problema e să fie bine, să-l ducă la Delfinariu şi să-i aplice tratament corespunzător” a povestit Ismail Ramadan, cel care a sunat la 112 după ajutor.

Primul diagnostic al specialiştilor nu a fost însă deloc optimist. „Are răni pe toată suprafaţa corpului şi o înotătoare ruptă. Am anunţat-o deja pe domnişoara doctor de la Delfinariu care va încearca să-l resusciteze”, ne-a explicat Ziadin Murat, voluntar în cadrul instituţiei care se ocupă de protecţia animalelor. Aşa că delfinul a fost luat pe sus şi transportat la Delfinariu.

Eforturi zadarnice

Încercarea salvatorilor a fost sortită eşecului pentru că definul a murit în timp ce era transportat spre Delfinariu din cauza unei infecţii. În cazul celui de-al doilea delfin găsit mort în apropiere de Costineşti, biologii vor afla în cursul acestei zile care a fost cauza decesului, a precizat Răzvan Popescu Mirceni, reprezentantul Oceanic Club Constanţa. Cel puţin 23 de mamifere marine au fost găsite moarte pe plajele din România de la începutul anului şi până în prezent.

VIDEO

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite