Constanta: VIDEO Triajul CFR Medgidia la un pas de a sări în aer

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: VIDEO Triajul CFR Medgidia la un pas de a sări în aer
Constanta: VIDEO Triajul CFR Medgidia la un pas de a sări în aer

Un puternic incendiu a cuprins aseară mai multe vagoane folosite în trecut pentru transportul de carburanţi. Pompierii au intervenit cu două autospeciale cu apă şi spumă şi numai reacţia lor rapidă a făcut posibilă evitarea unei tragedii de proporţii.

Incendiul a izbuncit aseară în timp ce angajaţii unei firme private tăiau vagoanele CFR scoase din uz cu ajutorul unor instalaţii de autogen.
Din primele cercetări se pare că într-unele dintre vagoane existau reziduri petroliere care s-au aprins îmediat în contact cu scânteia produsă de autogen.
Flăcările s-au extins cu repeziciune, fumul gros putând fi văzut de la o distanţă de câţiva kilometri. Din fericire pompierii au ajuns la faţa locului în doar câteva minute astfel că flăcările nu au avut timp să afecteze şi celelalte garnituri de tren aflate la acea oră în triaj, evitându-se astfel posibilitatea unei explozii.
„Am fost sesizat de un incendiul în cadrul triajului CFR Medgidia, ne-am deplasat cu două autospeciale la faţa locului şi am constatat că flăcările au curpins rezidurile petroliere din vagoane. Am reuşit rapid lichidarea incendiului, astfel că acesta nu s-a putut propaga”, ne-a explicat  Costel Enache, Comandantul Gărzii de Intervenţie.
Cazul a fost acum preluat şi de poliţiştii de la Secţia Transporturi, iar cei vinovaţi s-ar putea alege acum cu doare penale pentru neglijenţă şi distrugere din culpă.

VIDEO:

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite