Constanţa: VIDEO Braconaj la drumul mare la Hârşova

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: VIDEO Braconaj la drumul mare la Hârşova
Constanţa: VIDEO Braconaj la drumul mare la Hârşova

Doi indivizi au fost prinşi de inspectorii piscicoli în timp ce vindeau peşte pe marginea drumului. Deşi fenomenul există în zonă de aproape 20 de ani, poliţiştii trec cu vederea comerţul făcut de braconieri.

Nestingheriţi de poliţiştii din localitate, zeci de braconieri îşi scot în fiecare zi la mezat, de dimineaţă până seara, marfa obţinută din apele Dunări. Pentru că legea este extrem de blândă, braconierilor nu le este teamă să expună peştii chiar pe marginea drumului. Localnicii continuă să oprească şoferii care tranzitează zona pentru a le oferi peşte proaspăt la preţuri negociabile. Nu de puţine ori aici găseşti nisetru, morun sau cegă, specii protejate de lege şi pentru care codul penal prevede ani buni de inchisoare. Dar nu puţine au fost şi cazurile în care cumpărătorii au dat sume mari de bani pentru peşte, iar în loc de icre au găsit bile de plumb sau de rulment.

Luptă cu morile de vânt

Singurii care încearcă să-i potolească pe braconieri sunt inspectorii piscicoli şi jandarmii, însă eforturile lor sunt sortite eşecului. Deşi localnicii sunt prinşi în flagrant procurorii decid de cele mai multe ori cercetarea acestora în stare de libertate, aşa că braconierii se întorc rapid pe marginea drumului naţional care face legatura între Constanţa şi Slobozia. “Acţiunea începută o vom desfăşura în următoarele luni în speranţa eradicării braconajului în zonă. Ieri am reuşit prinderea în flagrant a unui număr de doi braconieri care comercializau pe marginea drumului peşte fără a avea documente de provenienţă. Unul dintre ei l-am prezentat deja Parchetului de pe lângă Judecătoria Hârşova cu propunearea de arestare preventivă”, susţine inspectorul Sorin Ţăranu, din cadrul Agenţiei de Pescuit şi Acvacultură Constanţa. Peştele găsit  asupra celor doi localnici a fost ridicat şi transportat la un centru specializat.

 VIDEO:

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite