Universitatea Ovidius Constanţa scoate la concurs peste 5.800 de locuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea Ovidius Constanţa a prezentat oferta educaţională pentru anul universitar 2011 - 2012. Reprezentanţii universităţii spun că numărul de locuri nu diferă foarte mult comparativ cu anul trecut.

Numărul de locuri fără taxă pentru anul universitar 2011 - 2012 este de 1.380, la fel ca cel de anul trecut. „Dintre acestea, 18 sunt pentru viitorii studenţi de etnie romă, iar 4 pentru tinerii din Republica Moldova, absolvenţi ai liceelor din România“, a declarat prof. Victor Ciupină, rectorul Universităţii Ovidius. Concursul de admitere începe în luna iulie. În intervalul 9 - 19 iulie se va face înscrierea, iar în perioada 20 - 28 iulie se vor susţine examenele de admitere.

„Dacă locurile nu vor fi ocupate, în luna septembrie, universitatea va organiza un nou concurs de admitere cu înscrierile între 5 şi 11 septembrie şi susţinerea probelor de admitere în perioada 12 - 15 septembrie“, a mai spus rectorul instituţiei de învăţământ. Txele de şcolarizare nu au crescut cu mult faţă de anul trecut. „Cea mai mică taxă va fi de 1.800 de lei la Poliţia Comunitară şi de 5.500 de lei la Facultatea de Medicină Dentară“, a precizat Ciupină.

Cămin studenţesc nou

Anul ce urmează, studenţii vor avea la dispoziţie şi mai multe locuri de cazare. Anul acesta expiră contractul pe care universitatea îl avea cu Ministerul Educaţiei cu privire la utilizarea Căminului Energetic, iar studenţii care erau cazaţi aici vor fi mutaţi într-un cămin nou despre care conducerea universităţii dă asigurări că va fi gata până în luna octombrie. „Vom prelungi colaborarea cu privire la cîminul Pârvan şi vom inaugura un nou cămin, de 100 de locuri, pentru a creşte gradul de confort al studenţilor noştri“, a spus Victor Ciupină.

Pentru anul ce urmează, pe lângă un cămin nou, studenţii vor mai avea la dispoziţie şi o bibliotecă virtuală, care oferă posibilitatea utilizatorilor de accesa datele de la orice bibliotecă din lume.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite