Constanţa: Universitatea Ovidius va avea stadion

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Baza sportivă din apropierea campusului universitar va cuprinde un nou stadion dotat cu suprafeţe de joc: fotbal, rugby, pistă de alergare, dar şi o tribună pentru spectatori.

„Din această toamnă se vor relua lucrările la complexul sportiv situat în apropierea campusului universitar, care urmează să fie extins şi modernizat“, a declarat Victor Ciupină, rectorul Universităţii Ovidius. Suprafaţa de joc existentă în cadrul bazei sportive aparţine Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport şi poate fi acoperită în perioada iernii.

Pentru următorii ani, universitatea vrea să ridice un al treilea modul, care va cuprinde o grădină botanică şi mai multe laboratoare pentru studenţii universităţii. În cel de-al doilea modul funcţionează facultăţile de Medicină şi Biologie. Inaugurarea a avut loc la începutul anului universitar trecut.

Balonul presostatic este susţinut de un generator de aer, care permite utilizarea acestuia pe parcursul oricărui anotimp, indiferent de condiţiile meteo. Terenul de sport poate fi folosit gratuit de studenţi, dar şi contracost, de persoane din afara campusului universitar.

Balonul presostatic are dotări moderne, de unde şi costul unei ore de închiriere - 150 lei, stabilit pentru amortizarea investiţiei. Pe suprafaţa sintetică de 40/40 mp se desfăşoară orele de handbal, tenis, fotbal şi baschet. Aici îşi pot desfăşura activitatea atât studenţii de la Educaţie Fizică, cât şi ceilalţi studenţi ai Universităţii Ovidius din anii I şi II de studiu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite