Constanţa: Taxe micşorate peste noapte la Universitatea Ovidius

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Taxe micşorate peste noapte la Universitatea Ovidius
Constanţa: Taxe micşorate peste noapte la Universitatea Ovidius

Absolvenţii claselor a XII-a nu mai ştiu ce să creadă. Dacă în prima zi de înscrieri (13 iulie), taxele la Universitatea Ovidius aveau o anumită valoare, astăzi acestea erau cu totul altele. Cea mai mare taxă percepută de instituţia de învăţământ constănţeană se înregistra la Facultatea de Arte, secţia Canto, Teatru şi Coregrafie, unde tinerii trebuiau să scoată din buzunar 10.000 de lei pentru a deveni studenţi. &

Din cauza taxei extrem de ridicate, tinerii au preferat să se ocolească Artele, suma de 10.000 lei fiind mult prea mare pentru marea lor majoritate.

Rectorul universităţii, prof.univ.dr. Victor Ciupină a declarat că au fost nevoiţi să  reducă taxele la câteva facultăţi. Astfel, specializările Canto şi Teatru beneficiază de o reducere de 50%, taxa de şcolarizare ajungând la 5.000 de lei, în timp ce cealaltă specializare din cadrul facultăţii, Pedagogia muzicală are o taxă de 3.500 de lei, faţă de 10.000 de lei cât era iniţial. 

„Universitatea Ovidius percepe taxe mai mici faţă de rigorile impuse pe cap de student de către Guvernul României“, a declarat prof. univ. dr. Victor Ciupină, încercând să explice că  la ei taxele sunt mai mici decât subvenţia alocată pentru fiecare student în parte acordată de stat.

Citiţi mai multe în Adevărul de seară de mâine

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite