Constanta: Gheorghe Ungureanu este omul din spatele spectacolului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Gheorghe Ungureanu este omul din spatele spectacolului
Constanta: Gheorghe Ungureanu este omul din spatele spectacolului

S-a născut într-o familie săracă din Moldova. În copilărie îşi dorea foarte mult să devină aviator, însă destinul i-a pregătit altceva. A venit la Constanţa acum mai bine de 40 de ani şi s-a îndrăgostit de oraşul de la malul mării.

Era doar un adolescent când a venit la Constanţa ca să-şi caute un loc de muncă. S-a angajat la IAS Murfatlar şi s-a înscris la Liceul de Horticultură de la Poarta Albă.

 În 1970 s-a angajat la Întreprinderea pentru Legume şi Fructe. Mai întâi a fost şofer, apoi lucrător comercial, iar în final a ajuns şeful depozitului de legume şi fructe. În 1990, a devenit lider de sindicat. În acelaşi an, împreună cu mai mulţi lideri de sindicat constănţeni, a înfiinţat Uniunea Judeţeană a Sindicatelor, care avea sediul la Casa de Cultură. A fost ales secretar general.

Director de şapte ani

În 2002, directorul Casei de Cultură, Filip Pop, a ieşit la pensie, iar Gheorghe Ungureanu a fost numit la şefia instituţiei. „Am încercat să găsesc sponsori, să-i dau o imagine Casei de Cultură şi, bineînţeles, să organizez spectacole. În 2003 l-am adus pe Tudor Gheorghe la Constanţa, iar de atunci vine în fiecare an“, povesteşte Gheorghe Ungureanu.

Apoi, a organizat din ce în ce mai multe spectacole, s-a împrietenit cu marii actori, iar constănţenii au început să vină în număr din ce în ce mai mare la Casa de Cultură.

„Am sufletul încărcat de bucurie când spectatorii ies de la spectacol mulţumiţi, fericiţi. Mereu îi întreb dacă le-a plăcut spectacolul“, spune Gheorghe Ungureanu.

În 2005 a traversat cea mai grea perioadă din viaţă. A suferit două infarcturi şi a simţit că a ajuns la cumpăna destinului. Plecase la sora sa, în Germania, pentru a participa la nunta nepoatei. N-a mai apucat să meargă la petrecere, pentru că a ajuns la spital. Medicii l-au salvat.

„Am fost în stare foarte gravă. Medicii spun că am făcut stop cardio -respirator. Şi sunt conştient de asta, dar medicii m-au salvat“, povesteşte Ungureanu.

De atunci, i s-a schimbat stilul de viaţă. „Îmi plăcea să merg la sală, să înot, să stau la plajă, să merg la pescuit, dar acum sănătatea nu-mi mai permite. Sunt conştient că am probleme pentru că am fumat foarte mult“, mărturiseşte Ungureanu.

Omul din spatele spectacolelor adună multă mâhnire în suflet. Din cauza neînţelegerilor, şi-a pierdut încrederea în oameni. „Acum nu mai am încredere decât în mine. Am fost foarte dezamăgit de unele persoane“, spune el. Ce-şi doreşte pe viitor? „Să fiu sănătos şi să am putere de muncă“, mărturiseşte Ungureanu.       

Citiţi mai multe în Adevărul de Seară Constanţa de astăzi

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite