Unde mergem în weekend: La o cană cu ceai parfumat

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceainăria, loc de relaxare
Ceainăria, loc de relaxare

Ceai englezesc, african, cu aromă de iasomie, de fructe de pădure, japonez – din fructe de cactus, chinezesc sau taiwanez, ceai negru sau verde, la care se adaugă bucăţi de fructe sau petale de flori - sunt arome care aduc lumea într-o singură ceaşcă.

În zilele reci de toamnă, un ceai fierbinte este ideal atunci când stai la taclale. În ceainării se discută afaceri şi se leagă prietenii.

Licori aromate şi cărţi

În Constanţa sunt puţine ceainării clasice. La Cărtureşti, în City Park Mall, sunt oferte pentru toate gusturile – arome variate, un cadru fermecător, carte bună, CD-uri şi albume de artă. „Noi ne adaptăm în fiecare sezon. Vara, avem multe ceaiuri reci în meniu. Acum, că se apropie sezonul rece, vor fi mai căutate ceaiurile calde şi avem foarte multe sortimente“, spune Raluca Popescu, managerul librăriei. Un ceai costă, în medie, 7 – 8 lei, însă găsiţi şi arome mai scumpe.

Tot la Cărtureşti meniul conţine prăjituri, dulceaţă şi biscuiţi. Spaţiul nu este foarte mare, dar puteţi savura un ceai într-o atmosferă liniştită, cu muzică în surdină. Acolo găsiţi şi o gamă variată de accesorii – ceşti, ceainice, filtre, instrumente pentru prepararea ceaiului. Este deschis zilnic, între orele 10.00 şi 22.00.

Un alt loc unde puteţi savura un ceai aromat este „Prăvălia cu cărţi“, deschisă acum câteva luni în centrul oraşului, în apropiere de Casa Modei. Acolo ceaiul îl puteţi asezona cu lectura unei cărţi bune, oferta fiind foarte diversificată. Un ceai costă 5 lei. Ceainăria este deschisă de luni până vineri, între orele 9.30 şi 19.30, iar sâmbăta – între 9.30 şi 17.00.

Tinerii sunt cei mai fideli clienţi ai ceainăriilor. „Ne întâlnim cu prietenii, vorbim, ne place să ne petrecem timpul liber în acest mod. Şi încercăm de fiecare dată o nouă aromă“, spun Georgiana Oprea (16 ani) şi Ştefania Constantin (19 ani).

Diverse sortimente de ceaiuri oferă şi alte localuri din oraş. Cele mai populare sunt Café d’Art (lângă Teatrul de Operă şi Balet „Oleg Danovski”), Café Café, Irish Pub (lângă Colegiul „Mircea cel Bătrân“), BT Café, Crema Café (lângă Prefectura Constanţa). Un ceai costă între 5 şi 10 lei, iar în anumite locuri clienţii primesc din partea casei prăjituri sau biscuiţi.

Celebrul ceai

Ceaiul este una dintre cele mai populare băuturi din lume. Legenda spune că, acum câteva mii de ani, un împărat chinez a descoperit întâmplător ceaiul, când frunze dintr-un copac au căzut într-un vas cu apă fiartă şi au dat o licoare savuroasă. Chinezii, indienii, musulmanii, dar şi englezii au dezvoltat adevărate ritualuri ce au la bază ceaiul. În ţara noastră nu există o tradiţie legată de această băutură, fiind cunoscută mai mult pentru proprietăţile sale terapeutice.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite