Un viţel a înotat 28 de ore în Marea Neagră!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Animalul a sărit de pe o navă care se îndrepta spre Siria şi a rezistat ca prin minune în apa sărată, până să fie salvat. Dispecerii 112 au crezut că este vorba despre o glumă a turiştilor.

Viţelul a fost scos la mal vineri seară, deshidratat şi aproape mort de extenuare. Cazul este o premieră pentru salvamarii care spun că au avut parte de copaci găsiţi în Marea Neagră, însă nu au mai salvat mamifere terestre din apă.

„Inundaţiile au dus pomi în mare, dar să salvăm un viţel...e primul caz de acest gen“, povesteşte amuzat Gabriel Culea, şeful salvamarilor constănţeni. El spune că iniţial colegii săi şi dispecerii 112 au crezut că este vorba despre o glumă a vreunui turist.

A sărit de pe o navă

Reprezentanţii Protecţiei Animalelor spun că animalul a căzut de pe o navă care transporta spre Siria peste 200 de capete de viţei. „Animalul a sărit de pe navă joi după-amiază, în jurul orei 13.00 şi a înotat până vineri seară, în jurul orei 19.00, când a fost salvat“, explică Ziadin Murat, reprezentantul asociaţiei care luptă pentru drepturile animalelor.

Salvamarii au  ieşit în larg cu o şalupă, au legat viţelul de ambarcaţiune şi l-au adus la mal. De aici, a fost preluat de o echipă care a transporat animalul la o fermă din judeţul Constanţa.

Poliţia cere acte pentru viţel

„Un voluntar a luat viţelul şi l-a dus la ferma lui, situată la aproximativ 30 de kilometri de Constanţa“, explică Ziadin Murat. Bărbatul povesteşte amuzat că drumul spre adăpost nu a fost lipsit de peripeţii. „Voluntarul a fost oprit de un echipaj al Poliţiei Rutiere, care a cerut acte de provenienţă pentru viţel. Am reuşit să lămurim problema“, îşi aminteşte Murat.

Viţelul a primit hrană şi apă, dar şi tratament medical, întrucât expunerea îndelungată la apa sărată i-a afectat animalului copitele, coarnele şi tegumentul. Reprezentanţii Protecţiei Animalelor spun că, după ce se va însănătoşi,  animalul va fi predat proprietarilor doar dacă aceştia vor prezenta actele necesare.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite