Un pescăruș, un pelican și un uliu, salvați de Oceanic Club

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Echipajul de Intervenție și Salvarea a Animalelor Sălbatice Aflate în Dificultate din cadrul organizației Oceanic Club, a reușit salvarea a trei păsări aflate în pericol de moarte în Delta Dunării.

Un pelican, un pescăruș argintiu și un uliu șorecar au fost găsiți în cursul săptămânii trecute. Pelicanul, care avea o aripă împușcată, este aproape complet refăcut, însă nu va mai putea să zboare niciodată. Pentru salvarea lui a fost necesară amputarea parțială a aripii stângi. În prezent, pasărea se află printre pelicanii comuni de pe lacul din cadrul microrezervației Complexului Muzeal de Științe ale Naturii Constanța.

image

Pescărușul, care fusuese lovit de o mașină, a fost eliberat la două zile după ce i s-a administrat tratamentul. Uliul, găsit săptămâna trecută în zona comunei Săcele, care era extrem de slăbit și nu mai putea zbura fiind rănit la o aripă, s-a refăcut la trei zile de la operație.

Pasărea este acum în stare să mănânce singură carnea ce i se oferă și este ținută într-un spațiu restrâns pentru vindecare. Specialiștii de la Oceanic Club estimează că, în aproximativ două săptămâni, uliul va intra în programul de readaptare la viața de zbor. Într-o lună, pasărea de pradă va fi eliberată în zona în care a fost găsită.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite