Un constănţean vrea vilă cu două etaje, deşi n-are aprobare pentru ea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi a fost amendat în nenumărate rânduri de Direcţia Corp Control din cadrul Primăriei şi de  Inspectoratul de Stat în Construcţii, un bărbat se încăpăţânează şi vrea să-şi ridice cu orice preţ un imobil cu două etaje pe strada Ion Adam din Constanţa.

Foarte rar se întâmplă ca în cadrul unei şedinţe de Consiliu Local consilierii să fie cu toţii de acord şi să  spună NU vreunui proiect, însă în cazul lui Mihai Dădârlad acest lucru s-a întâmplat. Bărbatul nu a primit avizul pentru construirea unei locuinţe cu două etaje pe strada Ion Adam nr. 6, pe un teren de 312,50 mp.

Lucrările au demarat în urmă cu doi ani

Dădârlad a început să construiască în 2008 un imobil cu două nivele, fără a avea autorizaţie de construcţie. „El a început să folosească mai multe echipaje de constructori şi utilaje la diferite ore din zi, dar şi seara, producând un zgomot infernal şi deranjând toată strada“, povesteşte vecinul său, Dumitru Pundiche.

Septuagenarul spune că a fost extrem de afectat de zgomotul şi trepidaţiile produse la utilaje. „Sunt operat pe cord şi am nevoie de linişte. Am vrut să discut de mai multe ori cu Dădârlad, însă acesta a refuzat orice fel de discuţie“, a precizat bătrânul.

Toate acestea zise, vecinul şi-a luat inima-n dinţi şi s-a adresat Inspectoratului de Stat în Construcţii, care i-au confirmat că vecinul construieşte la doi paşi de el ditamai clădirea, cu nerespectarea prevederilor legale, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional şi i-au fost sistate lucrările.

Beneficiarul imobilului ignoră legea

Din păcate, Mihai Dădârlad nu a respectat această dispoziţie, continuând să construiască, motiv pentru care familia Pundiche a formulat plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa. Mai mult decât atât, fără să fi intrat în legalitate prin obţinerea autorizaţiei de construcţie, învinuitul a reluat în forţă lucrările.

În vara anului 2009, lucrările au continuat foarte aproape de gardul care desparte cele două proprietăţi şi i-au fost fisurat şi chiar dărâmat în unele locuri gardul vecinului. „N-a ţiniut cont nici măcar că această construcţie nu respectă regimul de înălţime aplicabil, fiind singura construcţie cu două etaje din zonă. Nu-i pasă de nimic“, a spus şi fiica acestuia, Mihaela Pundiche.

Singurul lucru pe care aceştia-l doresc este ca Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa să ia măsuri pentru a stopa lucrările din strada Ion Adam. „A reluat lucrările la acest imobil, deşi nu deţine nici la acest moment autorizaţie de construcţie, iar măsura suspendării acestora, dispusă de organele de control, este încă în vigoare“, spune necăjită Mihaela Pundiche.

Luna trecută, acesta a fost amendat din nou de Inspectoratul de Stat în Construcţii cu suma de 3.000 de lei şi a dispus oprirea executării lucrărilor de ridicare a imobilului şi intrarea în legalitate.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite