UPDATE Un constănţean a murit după ce a fost infectat cu virusul West Nile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Victima este un bătrân de 79 de ani din Constanţa. Bărbatul a decedat pe 22 august. O altă persoană, din Bucureşti, a decedat după ce a fost infectată cu virusul West Nile.

UPDATE Directorul Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa, Constantin Dina, a spus că au fost prelevate probe biologice de la alte zece persoane din judeţul Constanţa suspectate că ar fi infectate cu temutul virus. Probele au fost trimise la Bucureşti pentru analize şi se aşteaptă rezultate.

Bărbatul răpus de virusul West Nile este din zona Băneasa şi a făcut parte din lotul persoanelor suspecte de acum trei săptămâni, a anunţat Constantin Dina, directorul coordonator al Direcţiei de Sănătate Publică a Judeţului Constanţa.

„Bărbatul s-a prezentat cu sindrom febril şi a fost internat în Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Constanţa. Iniţial nu a existat suspiciunea că ar fi infectat cu virusul West Nile. Pacientul avea o serie de alte boli asociate“, a mai spus Dina.

Alte şapte de infectate cu virusul West Nile au fost confirmate, a anunţat Ministerul Sănătăţii şi 80 sunt monitorizate.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite