Un constănţean a cumpărat două cartele Orange clonate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat din Constanţa a cumpărat, la începutul lunii august, de la Metro I un set de 10 cartele valorice Orange, a câte 35 de lei fiecare. În urmă cu două săptămâni a descoperit că două dintre cartele fuseseră deja folosite.

Florin Cuna, de 40 de ani, preferă să cumpere mai multe cartele valorice odată pentru a nu rămâne în pană de credit pe telefon. „Am cumpărat, pe 5 august, un set de 10 cartele. Erau sigilate şi aveau acel raster pe ele, acolo unde trebuie să răzui pentru a afla codul ce trebuie tastat în telefon. În urmă cu două săptămâni, soţia mea a răzuit acolo şi după ce a introdus codul în telefon a primit un mesaj prin care era anunţată că acel cod mai fusese folosit pentru reîncărcare“, a spus Cuna.

Prima dată a crezut că este vorba despre o eroare, dar a doua zi a vrut şi el să îşi reîncarce telefonul şi a păţit acelaşi lucru. „Acea substanţă răzuibilă nu era la fel ca la celelalte cartele, iar soţia mi-a spus că aşa era şi la ceal pe care ea o folosise. Şi a avut dreptate. Am primit acelaşi mesaj prin care eram anunţat că acel cod mai fusese folosit“, a declarat constănţeanul.

La fel la Cosmote

Florin Cuna spune că a mai cumpărat şi cartele valorice Cosmote, tot la set. Nouă dintre ele aveau serii consecutive, iar a zecea avea altă serie şi rasterul răzuibil puţin modificat. „Merg să verific la o unitate Cosmote dacă este valabil codul“, a mai spus Cuna.

Aşteaptă răspunsuri

În momentul în care a constatat că a dat banii pe nişte cartele care mai fuseseră utilizate, Cuna a sesizat compania de telefonie mobilă. „MI-au confirmat o reîncărcare cu acel cod, dar nu pe numărul meu de telefon. Sub pretext că este confidenţial, au refuzat să îmi dea numărul de telefon. Mi-au spus că mai durează până la soluţionarea sesizării mele. Astăzi, am făcut reclamaţie la Oficiul judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Constanţa, de unde mi s-a spus să aştept pentru că o sesizare nu poate fi soluţionată atât de repede“, a spus Cuna.

Constănţeanul spune că nu se aşteaptă să îşi primescă banii înapoi, dar vrea să îi atenţioneze pe alţi utilizatori de cartele reîncărcabile cu privire la ţepele pe care le pot lua.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite