Constanţa: Un bătrânel a fost jefuit de 9.000 de lei de doi presupuşi turişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dumitru Simion are 85 de ani, iar mirajul câştigului uşor l-a făcut să îşi piardă raţiunea. Omul s-a lăsat înşelat de doi presupuşi turişti care l-au lăsat fără agoniseala de-o viaţă.

Întâmplarea s-a petrecut luni, în jurul orei 10.00, pe strada Sălciilor din Constanţa. Bătrânelul le-a povestit oamenilor legii abia ieri prin ce păţanie a trecut.

El a spus că a fost acostat pe stradă de două persoane, un bărbat şi o femeie, care se aflau într-o maşină al cărei număr nu l-a reţinut. A spus că, într-o română „stricată“, l-au rugat să le ofere găzduire pentru că au rămas în Constanţa cu o rudă care a suferit un accident rutier şi care este internată în spital. I-au arătat bătrânelului un portofel doldora de euro şi l-au rugat să îi ia la el.

Bucuros de un aşa câştig, Dumitru Simion nu a mai stat pe gânduri. I-a dus pe oameni acasă să le ofere o cameră. Sub pretextul că nu au lei, doar euro, cei doi turişti i-au oferit bătrânului gaj portofelul plin cu euro în schimbul a 3.000 de lei. Bătrânul avea la el doar 2.000 de lei, dar s-a dus repede în pod, locul unde îşi ţinea agoniseala, să aducă diferenţa de bani. „Probabil că femeia l-a urmărit, iar când s-a întors, au creat o diversiune, şi au mers în pod de unde au luat banii: aproape 9.000 de lei, toată agoniseala omului“, a declarat comisarul şef Aurelian Ispir, comandantul Secţiei 5.

A aşteptat două zile

Imediat ce le-a dat banii, cei doi i-au lăsat bătrânului portofelul cu lăcăţel din care îi arătaseră euro. I-au spus că merg la spital şi apoi revin să îi returneze banii şi să îşi recupereze portofelul. Dimion a aşteptat ceva timp, în speranţa că se vor întoarce. Într-un final şi-a călcat pe suflet şi a desfăcut portofelul în care a găsit doar un săpun şi câteva hârtii. A reclamat cazul la Poliţie abia ieri.

Apel

Oamenii legii fac apel la populaţie să nu se lase încântaţi de astfel de câştiguri facile. „Cei care au rude mai în vârstă să le explice cum stau lucrurile şi că au de pierdut dacă se lasă încântaţi de astfel de oferte“, a mai spus comisarul şef Ispir.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite