Constanţa: Ultimele 5 zile de înscriere la concursul naţional de matematică Lumina Math

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Elevii claselor IV-VIII se pot înscrie, până pe 5 noiembrie, la cea de-a XIV-a ediţie a Concursului Naţional de Matematică Lumina Math, organizat de Lumina Instituţii de Învăţământ în parteneriat cu Universitatea Lumina şi Ministerul Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului.

Concursul va avea loc pe 27 noiembrie, între orele 9.00 şi 11.00 va fi susţinut şi în judeţ Constanţa, în centre stabilite de Inspectoratul Şcolar Judeţean, care vor fi comunicate şcolilor până pe 20 noiembrie.

Înscrierea în concurs se face online, pe site-ul competiţiei, www.luminamath.ro, secţiunea Înscrieri. Fiecare şcoală va desemna un profesor responsabil cu înscrierea elevilor în sistemul online. Elevii care doresc să participe la concurs vor contacta profesorul delegat al şcolii pentru a fi înscrişi pe site-ul concursului şi vor achita taxa de înscriere în valoare de 15 lei.

Subiectele concursului vor consta în 30 de probleme de tip grilă pentru clasa a IV-a şi 40 pentru clasele V-VIII.

Premii în bani

Elevii, care în urma concursului, vor ieşi pe primele 20 de locuri în clasamentul pe ţară, pentru fiecare nivel de clasă vor primii premii în bani şi diplome. În funcţie de performanţele lor, tinerii matematicieni vor fi recompensaţi astfel: locul I - 800 de lei, locul II - 600 de lei, locul III - 400 de lei, locurile IV şi V - 300 de lei, locurile VI - X - 200 de lei, XI - XX - 150 de lei.

Primul elev de la fiecare nivel de clasă, în judeţele în care s-au înscris minimum 300 de elevi pentru fiecare dintre clasele IV-VIII, va fi premiat cu o excursie în Istanbul, Turcia. De asemenea, vor fi premiaţi cu excursii în „oraşul de pe Bosfor“ şi profesorii care vor avea un număr de 40 de elevi înscrişi în concurs.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite