Ucigaș sadic trimis în judecată: a asasinat un homosexual și s-a ascuns în Marea Britanie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mihai Milea a fost capturat anul trecut în octombrie Foto: Poliţia Română
Mihai Milea a fost capturat anul trecut în octombrie Foto: Poliţia Română

Mihai Milea, bărbatul care în primăvara anului 2010 a asasinat un bătrân în apartamentul său de vacanță din cartierul Faleză Nord a fost trimis în judecată pentru  omor deosebit de grav şi tâlhărie. În afară de crima din Constanța, ucigașul este acuzat de omor, comis în Paris și de o tâlhărie, comisă în Londra.

Procurorii au spus că în noaptea de 23/24 mai 2010, cel mai probabil după miezul nopţii, inculpatul MILEA MIHAI (liberat din penitenciar la data de 20 aprilie 2010, după executarea parţială a unei pedepse de 9 ani închisoare pentru infracţiunile de tâlhărie şi violare de domiciliu) l-a ucis pe Victor Profir (71 de ani) din București. Criminalul l-a strangulat cu un şnur şi l-a înjunghiat în partea dreaptă a gâtului cu un cuţit de bucătărie, ascunzând apoi cadavrul sub patul din dormitor. Imediat după jaf a furat din apartament portofelul cu bani, acte şi carduri bancare, telefonul mobil, cheile locuinţei şi ale autoturismului Daewoo Nubira și hainele victimei.

În cursul investigaţiilor s-a constatat că inculpatul a părăsit teritoriul României a doua zi după comiterea faptelor, aşa încât Tribunalul Constanţa a emis pe numele său mandat european de arestare şi mandat de urmărire internaţională. S-a descoperit că la scurt timp după părăsirea ţării, acelaşi inculpat a jefuit şi sechestrat o persoană în Londra, fapte pentru care a fost condamnat în Marea Britanie la pedeapsa de 7 ani şi 2 luni de închisoare, iar pe de altă parte s-a stabilit că tot el este suspectul principal pentru uciderea şi jefuirea unei victime în Paris. În baza relaţiilor de cooperare judiciară în materie penală în cadrul Uniunii Europene, în luna decembrie 2011, autorităţile judiciare britanice l-au transferat temporar pe inculpatul deţinut în România, în vederea efectuării urmăririi penale şi judecăţii.

Pedeapsa prevăzută de lege pentru infracţiunea de omor deosebit de grav este detenţiunea pe viaţă sau închisoarea de la 15 la 25 de ani şi interzicerea unor drepturi, iar pentru infracţiunea de tâlhărie este închisoarea de la 5 la 20 de ani.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite