Constanţa: UPDATE / Un militar american, rănit de o grenadă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: UPDATE / Un militar american, rănit de o grenadă
Constanţa: UPDATE / Un militar american, rănit de o grenadă

Un militar american de la Baza Militară de la Mihail Kogălniceanu a fost rănit în timpul unei aplicaţii în poligonul de la Babadag, el fiind internat, în prezent, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Constanţa. Directorul medical al Spitalului Judeţean Constanţa, Liliana Tuţă a declarat că militarul are o contuzie la un picior şi o plagă deschisă la mâna dreaptă. Este internat la secţia Chirurgie Plastică şi evaluat

Accidentul s-a petrecut în jurul orei 11.00, în Poligonul de la Babadag, din judeţul Tulcea, militarul american fiind rănit uşor, la o mână, după ce o grenadă a explodat în apropierea sa.

Soldatul american se află deja la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, unde este supus unor investigaţii medicale de specialitate.

Protocolul semnat de autorităţile române şi cele americane interzic furnizarea de date despre identitatea rănitului  decât cu acceptul lui şi al conducerii Bazei americane de la Mihail Kogălniceanu.

Statul Major al Forţelor Terestre şi Forţele Terestre Americane staţionate în Europa (USAREUR) desfăşoară, în perioada 6 august - 15 octombrie, un exerciţiu militar comun la Centrul Administrativ Aerodromul Mihail Kogălniceanu (CAAMK), judeţul Constanţa şi în Poligonul Babadag, judeţul Tulcea. Exerciţiul  „Joint Task Force - East Rotation 2009“ are drept scop dezvoltarea potenţialului de instruire în comun a trupelor române şi americane, precum şi extinderea competenţelor profesionale ale militarilor în vederea participării în comun la operaţii de stabilitate.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite