Constanta: UPDATE Tatăl fetiței intrate în comă vrea ca micuța să fie transferată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: UPDATE Tatăl fetiței intrate în comă vrea ca micuța să fie transferată
Constanta: UPDATE Tatăl fetiței intrate în comă vrea ca micuța să fie transferată

Fata în vârstă de 9 ani trăiește cu ajutorul aparatelor de respirat şi este ţinută în Secţia de Reanimare Pediatrică a Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa. Tatăl fetei îi acuză pe medici că nu i-au tratat copilul corespunzător și cere ca ea să fie transferată la o unitate medicală din București.

Andreea Axinte a fost internată în cursul zilei de sâmbătă cu apendicită acută, în garda doctorului Gabriela Dascăl. Copilul a fost adus cu ambulanța de la spitalul din Mangalia, după ce medicii de acolo au constatat că fata trebuie operată. Doctorul Dascăl a ales să țină copilul pe tratament, iar micuța a fost operată a doua zi de medicul Mioara Georgescu.

„Starea fetiței s-a agravat. Ea început să verse și acuza dureri de burtă. Am vrut să fiu sigură că nu mai are și altă afecțiune concomitent cu apendicita și am ales să-i mai fac o serie de examinări înainte de a interveni chirurgical. Operația a decurs normal și nu au existat complicații“, a explicat dr. Mioara Georgescu.

După aproximativ șapte ore de la operație, Andreea a început să verse, acuzând că se simte rău și i-au fost administrate calmante, iar starea ei s-a ameliorat. Simptomele au fost puse pe seama operației și a anestezicelor folosite. Între timp, mama fetei a venit și ea la spital și a stat peste noapte în salon cu Andreea. Luni dimineață, copilul devenise agitat având convulsii manifestate prin mișcări necontrolate ale mâinilor. Medicii au decis ca fata să fie dusă la Secția de Reanimare unde i-au fost făcute o serie de investigații.

„Spre surprinderea noastră, am descoperit că fata are un hematom pe creier, fapt care a generat și convulsiile pe care ea le-a avut“, a mai adăugat medicul Mioara Georgescu. Cadrele medicale au considerat că nu este nevoie ca micuța să fie operată deoarece hematomulva dispărea de la sine.

„Vreau să-mi transfere copilul la București ca să fie operată. Nu știu cum s-a întâmplat și ce s-a întâmplat. Fata mea era sănătoasă și acum este în comă. Cineva este de vină pentru asta și vreau ca fata mea să se facă bine“, spune revoltat Ion Axinte, tatăl Andreei.

Deocamdată, Andreea este în continuare în Reanimanre, iar  la nivelul spitalului a fost convocat un consiliu medical pentru a se stabili ce s-a întâmplat.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite