Constanţa: UPDATE / Microbuzul morţii, oprit de Poliţie înainte de tragedie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: UPDATE / Microbuzul morţii, oprit de Poliţie înainte de tragedie
Constanţa: UPDATE / Microbuzul morţii, oprit de Poliţie înainte de tragedie

Şoferul a minţit echipajul de control că nu are actele maşinii la el; acestea expiraseră în ajun. Tragedia de joi de pe şoseaua Constanţa - Tulcea putea fi împiedicată dacă Poliţia ar fi acţionat în interesul călătorilor.

Cu o jumătate de oră înainte de producerea tragicului accident de joi pe şoseaua ce leagă Constanţa de Tulcea, în dreptul localităţii Piatra, şoferul microbuzului a fost sancţionat de Poliţia Rutieră pentru că nu avea certificatul de înmatriculare.

„Nicolae Cojocea, conducătorul auto al microbuzului, a fost oprit pe DN2A, în dreptul magazinului Elvila, de o echipă formată din agenţi de circulaţie şi angajaţi de la Consiliul Judeţean Constanţa, care efectuau un control de rutină“, a declarat subinspectorul de Poliţie Marius Ghiţă.

Şoferul a spus că nu are certificatul de înmatriculare la el, dar documentul a fost găsit la locul accidentului şi s-a constatat că inspecţia tehnică a maşini expirase în data de 4 noiembrie.

Amendat pentru depăşirea vitezei legale

Nicolae Cojocea nu se afla la prima neregulă. „Ultimele abateri sunt înregistrate pe 23 iulie şi 25 august 2009, pentru depăşirea vitezei legale şi pentru că nu purta centura de siguranţă“, a declarat Marius Ghiţă. Purtătorul de cuvânt al Serviciului Poliţiei Rutiere Tulcea, Daniela Condrea, a declarat că unii dintre colegii săi îşi amintesc că un microbuz al firmei Trace Trans Corporation a mai fost implicat într-un accident mortal, în urmă cu doi sau trei ani, la limita de judeţ dintre Constanţa şi Tulcea, între localităţile Baia şi Mihai Viteazu.

Unul dintre martori a spus: „L-am văzut pe şofer cum făcea nişte acte. Apoi ne-am trezit grămadă unul peste altul“, îşi aminteşte el.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite