Constanţa: UPDATE / Cum a dispărut pădurea din staţiunea Jupiter

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Jumătate de hectar de vegetaţie forestieră din staţiunea Jupiter a dispărut. Spaţiul verde era situat lângă Hotelul Scoica.

Primii arbori au fost tăiaţi săptămâna trecută. Astăzi, din zona verde nu mai rămăseseră decât cioturi şi mormane de frunze. Aproape 300 de arbori au fost decimaţi. Pe lotulul respectiv se aflau fagi, stejari, stejari brunării şi răşinoase.

Compatimentul de Mediu din cadrul Primăriei Mangalia s-a sesizat imediat şi a chemat în ajutor poliţia. „Deşi zona verde se află pe teritoriul nostru, noi nu am avut niciun cuvânt de spus, întrucât toate zonele de pădure din sudul litoralului se află în administrarea Ocolului Silvic Murfatlar“, a declarat Mihaela Andrei, consilier în cadrul Departamentului de Mediu.

Primarul localităţii Mangalia, Claudiu Tusac, spune că în data de 21.10.2009, când au fost solicitate documentele pe care le deţine în vederea defrişării pădurii, Mihai Petrescu nu a putut prezenta nicio autorizaţie, nici primăriei şi nici poliţiei, pentru ca în data de 26. 10. 2009 să aducă o autorizaţie emisă în data de 15.09.2009.

Zona de pădure din staţiunea Jupiter a făcut parte din Pădurea Comorova pe vremea lui Ceauşescu. „După ce s-a extins staţiunea, terenul a fost scos din fondul forestier“, a spus Florin Velea, directorul Ocolului Silvic Murfatlar.

Citiţi mai multe amănunte în Adevărul de Seară.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite