Constanţa: UPDATE Jumătate dintre sătenii de la Dropia, anchetaţi penal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: UPDATE Jumătate dintre sătenii de la Dropia, anchetaţi penal
Constanţa: UPDATE Jumătate dintre sătenii de la Dropia, anchetaţi penal

Şi-au atacat rudele cu furci şi coase pentru că i-au turnat la Poliţie. Jumătate dintre cei care trăiesc în satul constănţean Dropia riscă să ajungă în spatele gratiilor după ce au furat tot ce le-a căzut în mână dintr-o fermă de la marginea localităţii.

Un loc aşezat în pustiu, izolat parcă intenţionat de tot ceea ce înseamnă civilizaţie. Un sat format din 25 de familii, unde toţi sunt rude. Cele câteva case presărate de-a lungul unei derele lasă impresia unui loc liniştit. Realitatea este însă cu totul diferită. Tensiunile dintre familii ajung uneori la extrem, iar dreptatea se face cu coasa sau cu furca în mână. Această duritate a simţit-o pe pielea lui şi un investitor venit să transforme acest colţ uitat de lume. Acum, jumătate dintre locuitorii satului sunt cercetaţi penal pentru furt şi tăinuire, iar cei care au avut curajul să destăinuie acest lucru autorităţilor dorm cu frică în propriile case.

Şi-au făcut dreptate cu coasa

Totul a început după ce Nicolae Dărămuş, un om de afaceri din Constanţa, a început să construiasă o fermă în acest loc. Astfel, a angajat toată forţa de muncă din sat. „În timp, au dispărut drujbe, motorină şi butelii. Mai multe produse au fost ulterior descoperite la cinci dintre angajaţii lui Dărămuş, muncitori care au fost concediaţi. Dintre aceştia, cei mai supăraţi au fost Marian Lupu, de 32 de ani, şi Gheorghe Golomei, de 35 de ani. În noaptea de 1 iulie, supăraţi că au fost pârâţi la proprietar, s-au înarmat cu o coasă şi un cuţit şi s-au dus peste ceilalţi ca să îşi facă dreptate“, a declarat comisarul Ion Ioniţă, şeful Poliţiei Rurale Medgidia.

Mai mult, se pare că hoţii au acţionat la sigur. „Unul dintre ei a fost angajat aici. A văzut pe unde erau puse lucrurile şi a început să le ia. A venit ziua în amiaza mare şi le-a furat din saivan“, a povestit Ion Mirică, de 53 de ani.

Au furat motorină şi butelii

„De ciobani s-au luat. Gheorghe Golomei a furat în una din zile de aici o butelie şi o drujbă. Ei l-au dat pe mâna Poliţiei şi în schimb ăsta a vrut să îi omoare. Totul s-a întâmplat la şosea. Când au fost prinşi din nou, Lupu şi Golomei i-au turnat şi pe cumnaţii şi surorile lor. Acum se acuză între ei“, a declarat Mihai Gobeajă, de 56 de ani, muncitor la fermă. Ostilităţile însă nu s-au oprit aici. „Marian Lupu, ăsta care a dat cu furca, a bătut-o şi pe sora lui că a anunţat Poliţia şi acum a plecat la Siliştea“, a mai declarat Mihai Gobeajă.

Găsiţi vinovaţi de anchetatori pentru furtul a două butelii şi motorină, Marian Lupu şi Golomei Gheorghe le-au făcut o surpriză anchetatorilor. „În timpul anchetei aceştia au început să îi denunţe şi pe ceilalţi colegi ai lor care au participat la furturi. Momentan ei sunt cercetaţi ca fiind complici la aceste fapte“, a menţionat comisarul Ion Ioniţă. În momentul de faţă, din cei aproape 50 de locuitori ai satului, 20 sunt anchetaţi de oamenii legii pentru furt calificat, furt şi tăinuire.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite