Constanţa: UPDATE / Fetiţa decedată după şapte zile de comă va fi înmormântată mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: UPDATE / Fetiţa decedată după şapte zile de comă va fi înmormântată mâine
Constanţa: UPDATE / Fetiţa decedată după şapte zile de comă va fi înmormântată mâine

Părinţii Andreei Axinte îi acuză pe medicii de la Spitalul Judeţean că nu şi-au făcut datoria. Fetiţa de nouă ani, care săptămâna trecută a intrat în comă, după ce a fost supusă unei operaţii de apendicită, a murit duminică în jurul orei 15.00.

Andreea a fost transferată în cursul zilei de sâmbătă, 17 octombrie, de la Spitalul Municipal Mangalia, deoarece unitatea medicală nu are specialist pe chirurgie pediatrică. Ajunsă la Spitalul Judeţean Constanţa, ea a fost luată în primire de medicul de gardă Gabriela Dascăl. Copila a fost operată a doua zi de către medicul Mioara Georgescu, iar luni dimineaţă a intrat în comă şi a fost internată la Reanimare. Din spusele medicilor, operaţia a decurs normal, fără complicaţii, însă a doua zi starea fetei s-a înrăutăţit.

Hematomul a fost descoperit după operaţie

Andreea a intrat în comă şi a fost transferată de urgenţă la Reanimare. În urma investigaţiilor făcute, cadrele medicale au descoperit că minora avea un hematom pe creier. În decursul celor şapte zile cât a fost în comă, medicii nu au mai efectuat nicio intervenţie chirurgicală pentru îndepărtarea cheagului de sânge.

„Eu am primit copilul şi neavând semne de iritaţie peritoneală  în timpul gărzii nu a necesitat neapărat operaţie şi l-am predat sub observaţie. În momentul în care copilul a vărsat, atunci au apărut toate semnele care indicau că este bine să fie operată. După operaţie, în momentul când au apărut primele semne de  afectare neurologică, s-a făcut computer tomograf“, a declarat medicul Gabriela Dascăl.

Dr. Liliana Tuţă, directorul medical, este de părere că în astfel de cazuri, ar fi trebuit făcut un examen RMH, însă starea de comă a Andreei a făcut imposibilă efectuara testului. Tuţă a mai spus că minora nu avea niciun fel de simptom neurologic şi că hemoragia cerebrală nu are legătură cu apendicita. În plus, medicul a adăugat: „O intervenţie chirurgicală poate declanşa simptome necunoscute, însă nu ai de unde să ştii că un pacient are o malformaţie cerebrală, atunci când îl bagi în operaţie“.  

Părinţii nu ştiu cine este vinovat

După ce fetiţa a intrat în comă, tatăl ei spune că a cerut transferul la Bucureşti. Acum, după moartea fetei, părinţii nici nu mai au cuvinte să acuze. Îşi vor fetiţa înapoi acasă. „Nici nu ştiu pe cine să dau vina. Eu îmi vreau fetiţa înapoi acasă, pe picioarele ei. I-au spus mamei că o să se facă bine. Medicii nu au făcut tot ce trebuia“, a mai declarat tatăl fetiţei.

Familia Axinte mai are doi copii, iar Andreea ar fi împlinit pe data de 20 noiembrie nouă ani.

În cursul acestei zile, medicii legişti efectuează necropsia şi întocmesc raportul preliminar al anchetei.

Primele investigaţii

„Două lucruri pot fi puse în discuţie: fie o malformaţie vasculară sau acest hematom. Ele pot fi rezultatul unor mici traumatisme. La examenul computer tomograf, în creierul fetei s-a evidenţiat problema unui hematom, şi a unei hemoragii cerebrale difuze“, a declarat dr. Florian Stoian.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite