Constanţa: UPDATE / Un bărbat din Costineşti stă în casă cu un şarpe Boa!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: UPDATE / Un bărbat din Costineşti stă în casă cu un şarpe Boa!
Constanţa: UPDATE / Un bărbat din Costineşti stă în casă cu un şarpe Boa!

Un bărbat din Costineşti se află în atenţia autorităţilor pentru că în loc de câine sau pisică a ales să crească un şarpe Boa. Sorin Paraschiv Trandafir, de 47 ani, a fost vizitat de oamenii legii, iar acum se aşteaptă şi la un control din partea autorităţilor sanitar-veterinare.

Trandafir a intrat în atenţia omenilor legii după ce a reclamat la Poliţie dispariţia unui ceas. Când au mers acasă la bărbat pentru a face investigaţii, poliţiştii au găsit şi şarpele pentru care omul nu avea autorizaţie şi nici nu putea face dovada că l-a achiziţionat legal. El a declarat poliţiştilor că a cumpărat reptila de la o persoană din Galaţi contra sumei de 300 de euro. „El ne-a spus că are şarpele din luna martie a acestui an şi că are deja trei ani. Din câte am văzut noi, şarpele are aproape 1.80 de metri lungime“, a declarat ag. şef Viorel Tenea de la Poliţia Costineşti.

Vecin ciudat
Despre Trandafir, vecinii nu au ştiut să spună prea multe. Locuieşte într-o căsuţă modestă, în vecinătatea cimitirului, iar gospodăria îi este acoperită, la propriu, de vegetaţie. Nu se vede nimic în curte. „Are vreo 12 căsuţe în curte. Îi vin fete acolo. Nu ştiu ce se întâmplă la el“, spune o vecină. Cert este că nu vorbeşte cu nimeni de când s-a mutat în localitate, în 1991, mai spun vecinii. „Eu  cred că are mai mulţi şerpi şi broaşte ţestoase şi cred că i-a prins în cimitir. Sunt destui acolo. În primăvară l-am văzut că se juca în iarbă, aici în faţa curţii, cu un şarpe de vreun metru, aşa“, a spus şi Elena Băduică, vecina de peste drum de casa lui Trandafir. El, însă, nu a fost de găsit. Lacătul a stat pe poartă cea mai mare parte a zilei, deşi copiii de pe stradă spuneau întruna că venise cu bicicleta şi intrase în curte.

Vizită de la Direcţia Sanitar Veterinară


„Eu spun încă de acum că nu putem verifica decât starea de confort a şarpelui. Nu suntem îndreptăţiţi să mai lăum şi alte măsuri. Dacă este ţinut într-un terariu, la întuneric, nici nu are nevoie de altceva acel şarpe. Este drept că este un factor de risc atât pentru proprietar, cât şi pentru cei din jur, dar asta este treaba Poliţiei“, a declarat şeful Direcţiei Sanitar Veterinare Constanţa, Geronimo Brănescu.

Riscă sancţiune penală

Oamenii legii aşteaptă vizita celor de la DSV pentru a putea lua măsurile impuse de lege. „Articolul 23, aliniat 1, indice 1 din Legea nr. 205 spune că deţinerea de animale sălbatice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu amendă penală şi confiscarea şarpelui. Amenda este cuprinsă între 500 şi 10.000 de lei şi riscă între o lună şi un an înschisoare“, a mai spus agentul şef Tenea.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite