Constanta: UPDATE Kaufland a „expirat“ şi la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: UPDATE Kaufland a „expirat“ şi la Constanţa
Constanta: UPDATE Kaufland a „expirat“ şi la Constanţa

Protecţia Consumatorilor a aplicat conducerii hipermarketului o amendă de 100.000 de lei. În urma unui control a fost găsită marfă stricată şi preţuri eronate care nu ofereau informaţii clienţilor.

Verificările au început la standul de legume şi fructe unde au fost găsite produse stricate care a fost retrase de la comercializare. Şi în sectorul de carne au fost descoperite nereguli. Deşi pe casorele de pui era înscris termenul de valabilitate, carnea mirosea destul de urât. Nereguli au fost descoperite şi la preţurile afişate la produsele de pe rafturile din magazinul Kaufland. La ofertele de trei iaurturi la preţ de două, clienţii nu erau informaţii despre costul detaliat al mărfii pentru a-şi putea da seama în ce constă promoţia. Marfa expusă în magazin avea şi câte trei preţuri diferite astfel că niciun cumpărător nu putea ştii care este cel real. De asemenea, şi la promoţiile care urmau să expire în curând, nu existau informaţii în acest sens care să-i lămurească pe clienţi.

„Nu am găsit pisici“

„Am găsit produse care aveau trei preţuri, carne de pui care nu avea date de identificare şi mirosea îngrozitor şi nu mai existau garanţiile la anumite produse de folosinţă îndelungată“, a declarat şeful OPC Constanţa, Bogdan Dima. El a dispus aplicarea unei amenzi de 100.000 de lei magazinului şi a invitat conducerea hypermarketului la sediul instituţiei întrucât la momentul controlului, managerul lipsea. Şeful OPC Constanţa a declarat că inspecţia făcută la Kaufland Constanţa nu are nicio legătură cu evenimentele recente în care două pisici au fost filmate în timp ce se ospătau de pe rafturile magazinului din aceeaşi reţea aflat zona Colentina a Bucureştiului. „A fost un control tematic şi nu am găsit nici pisici şi nici şoareci şi sperăm că nici nu vom găsi“, a mai spus Dima.

Fără comentarii


Dan Ciudan, şef departament food a confirmat controlul OPC, dar a declarat că nu oferă relaţii presei fără să motiveze şi de ce. De-altfel în timpul verificărilor, reprezentanţii presei cu camere video şi de fotografiat nu au avut acces. Nici de la conducerea centrală a hipermarketului nu s-a oferit niciun punct de vedere. „Nu am fost informat cu privire la acest control de la Constanţa drept pentru care deocamdată nu vă putem da detalii“, a afirmat directorul de marketing al Kaufland România, Octavian Cojocaru care a mai spus doar că cel mai probabil  în cursul zilei de luni va putea emite un punct de vedere al companiei.



Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite