Constanta: UPDATE "Atelierul" de plăcuţe auto false din Constanţa şi-a reluat activitatea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: UPDATE "Atelierul" de plăcuţe auto false din Constanţa şi-a reluat activitatea
Constanta: UPDATE "Atelierul" de plăcuţe auto false din Constanţa şi-a reluat activitatea

În această dimineață s-a redeschis şi Serviciul Public Comunitar Permise de Conducere şi Înmatriculări a Vehiculelor de pe bulevardul Mamaia, după percheziţia de amploare de la sfârşitul săptămânii trecute efectuată de procurorii DIICOT București.

Mai citește și:


Deşi anchetatorii au dorit să verifice arhiva instituţiei, şeful Serviciului, Romeo Tecău, a precizat astăzi încă o dată că niciunul dintre lucrătorii săi nu a fost vizat de anchetă.

„Obiectul cercetării este la adresa unor firme de înmatriculare, iar reprezentanţii atelierului unde se fabrică plăcuţele sunt parte din altă structură şi doar prestează o activitate pentru noi“, a precizat Tecău. El a mai afirmat că numerele de înmatriculare falsificate nu pot apărea în evidenţele serviciului condus de el, dar orice proprietar de autoturism care are vreo suspiciune poate solicita o verificare.

image

„Noi am depistat în Constanţa  22 de chitanţe pe care le-am trimis spre
verificare“, a mai spus Romeo Tecău.



Una dintre explicaţiile acestui caz cu multe ramificaţii în rândul proprietarilor de autoturisme şi firmelor de înmatriculare ar fi taxa de poluare care s-a răsfrânt asupra comercianţilor de maşini second-hand care s-au trezit brusc fără obiectul muncii. Până la perceperea acesteia, numărul zilnic al înmatriculărilor ajungea la 300 pe zi, dar în prezent a scăzut la 80-100 pe zi.

Angajaţii atelierului au revenit astăzi la lucru chiar dacă doi dintre angajaţi, cu statut de poliţişti sunt în continuare în atenţia anchetatorilor. „Domnul Daniel Scarlat nu este aici“, a spus ofiţerul de serviciu de la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Constanţa, instituţie în curtea căreia se află atelierul de fabricat plăcuţe de înmatriculare.

image


Mâine se judecă recursul


Magistraţii Curţii de Apel Constanţa urmează să se pronunţe mâine după ce Tribunalul Constanţa a respins ca nefondată propunerea procurorilor de arestare preventivă a lui Daniel Ştefan Scarlat şi Teodor Sorin Tănase, doi membri reţinuţi din reţeaua de falsificare de numere de înmatriculare. Ei au fost puşi în libertate de Tribunalul Constanţa şi au primit doar intedicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

Daniel Ştefan Scarlat, este subofiţer, angajat al Direcţiei Generale de Permise de Conducere şi Înmatriculări Auto Bucureşti şi şeful atelierului unde se fabricau plăcuţele de înmatriculare. Celălalt este Teodor Sorin Tănase, administratorul unei firme care intermedia înmatriculările. Alte opt persoane, proprietari de autoturisme sau patroni de firme sunt cercetate în stare de libertate pentru infracţiuni de fals, uz de fals. Unii dintre ei au primit însă interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.

image
image
image



Persoanele care au obținut numere false riscă închisoarea

Cei care circulă cu numere de înmatriculare false riscă şi mai mult. Ei vor trebui să răspundă pentru provenienţa lor. Pe de o parte riscă închisoarea de la 1 la 5 ani pentru conducerea unui autovehicul cu numere false, la care se adaugă falsul şi uzul de fals. „Există doar numerele falsificate, nu şi o evidenţă a lor“, spune Romeo Tecău.

Cei care le folosesc nu au nicio scuză din moment ce acceptă să circule pe şosele cu numere false fără să-i intereseze modul în care au fost întocmite actele maşinii.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite