Constanţa: UPDATE / Trei cazuri de gripă AH1N1 confirmate la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: UPDATE / Trei cazuri de gripă AH1N1 confirmate la Constanţa
Constanţa: UPDATE / Trei cazuri de gripă AH1N1 confirmate la Constanţa

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Constanţa au dezvăluit astăzi că în perioada 1 mai - 30 septembrie, în judeţul Constanţa s-au înregistrat 12 cazuri de gripă A/H1N1, confirmate de Institutul Cantacuzino Bucureşti. Toate aceste cazuri sunt vindecate.

Citiţi şi:
Constanţa: Trei cazuri de gripă porcină au fost confirmate la Constanţa

Astăzi, în judeţul Constanţa, au mai fost confirmate, de către Institutul Cantacuzino Bucureşti, alte trei cazuri de gripă A/H1N1, aflate în prezent sub tratament specific, fiind forme uşoare, care nu pun probleme deosebite de asistenţă medicală.

„Menţionăm că toate cazurile înregistrate până în prezent au fost cazuri de import. Persoanele au contactat virusul în timpul călătoriei în străinătate. În prezent, unităţile spitaliceşti din judeţul Constanţa cu responsabilităţi în asistenţa medicală de urgenţă au pus în aplicare recomandările Ministerului Sănătăţii de limitare a accesului vizitatorilor“, a declarat dr. Mihaela Dinisov, director adjunct în Direcţia de Sănătate Publică Constanţa.

Reprezentanţii autorităţilor din sănătate spun că, în prezent, există medicamente în cantităţi suficiente pentru tratamentul cazurilor cu gripă A/H1N1.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite