Constanţa: UPDATE Arhiepiscopul Tomisului păstrează tăcerea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: UPDATE Arhiepiscopul Tomisului păstrează tăcerea
Constanţa: UPDATE Arhiepiscopul Tomisului păstrează tăcerea

La o zi după ce a petrecut câteva ore în faţa magistraţilor Parchetului General, ÎPS Teodosie păstrează tăcerea faţă de acuzele care i se aduc. În acest ultim dosar arhiepiscopul este acuzat că a cerut bani şi cadouri pentru a facilita înscrierea unei persoane la facultate.

ÎPS Teodosie este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie pentru abuz în serviciu în formă calificată, înşelăciune şi trafic de influenţă, potrivit unui document intrat în posesia agenţiei de presă NewsIn.

Dosarul de la DNA este cel de-al doilea constituit împotriva arhiepiscopului Tomisului, după cel în care Teodosie este anchetat de Parchetul General pentru luare de mită şi complicitate la fals intelectual.

Conform NewsIn, Teodosie a fost reclamat la DNA pe 19 mai 2009, de către Traian Chircu, fiind acuzat de abuz în serviciu contra intereselor persoanelor, abuz în serviciu contra intereselor publice, înşelăciune şi trafic de influenţă, dosarul fiind în faza actelor premergătoare.
Contactat telefonic Arhiepiscopul Tomisului, ÎPS Teodosie a refuzat să comenteze acuzele care i se aduc în acest dosar de corupţie şi a închis telefonul. Şi poziţia bisericii a fost destul de tranşantă faţă de acest dosar de corupţie. „Biserica se supune autorităţilor şi legilor din România. Dacă DNA vrea să cerceteze, n-are decât s-o facă. Nu ne-a înştiinţat nimeni de aşa ceva. Noi vom răspunde întotdeauna solicitărilor autorităţilor“, a declarat pentru Adevărul preotul Eugen Tănăsescu, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Tomisului.  

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite