Turiştii ignoră pericolul de radiaţii ridicat pe litoral: plaja din Mamaia este arhiplină

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indicele de radiaţii ultraviolete (UV) a atins pragul critic pe plajă: dimineaţa au fost 31 de grade în aer, iar nivelul radiaţiilor se apropie de 10, pragul maxim fiind de 11+. ( FOTOGALERIE Raluca Ciurca)

Canicula se face simţită la malul mării. Cu toate acestea, turiştii se înghesuie la plajă. Staţiunea Mamaia este arhiplină, nisipul fiind înţesat de cearşafuri, ocupate în special de familii.

image
image
image
image

Pe plajă, o umbreluță cu șezlong costă în medie 15 lei. Agrementul nautic este destul de costisitor, astfel că pentru o tură cu skyjet-ul de 10 minute plătești 100 lei.

image
image

La terase, prețurile sunt „ca la Mamaia": o bere la draft ajunge la 3,5 lei, 100 g hamsie costă 4 lei, iar pentru cei cu un apetit crescut, un meniu (ciorba de pui/vită, cu friptură și garnitură) poate costa 20 lei, prețurile fiind aproape duble față de sezonul trecut.

image

Acesta este penultimul week-end cu tarife reduse pe litoral, deoarece de la 1 iulie începe luna de foc a turismului estival. Prețurile cresc simțitor mai ales la cazare, unde o noapte la un hotel de 2 stele va costa aproape 150 lei.

Turiştii ignoră pericolul de radiaţii ridicat pe litoral: plaja din Mamaia este arhiplină

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite