Constanţa: Turiştii teribilişti au dat emoţii salvamarilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Turiştii teribilişti au dat emoţii salvamarilor
Constanţa: Turiştii teribilişti au dat emoţii salvamarilor

Şapte turişti au fost salvaţi de la înec, în acest weekend, pe litoralul românesc. Un prim caz a fost înregistrat la Jupiter, când poliţiştii de Frontieră din cadrul Grupului de Nave Mangalia au intervenit sâmbătă seara, în urma unei solicitări a Centrului de Coordonare a Salvării pe Mare, pentru salvarea unui bărbat.

După ce a închiriat un sky-jet, individul a încercat să îşi arate îndemânarea în materie de cascadrii şi a fost pe punctul de a se îneca după ce şi-a pierdut echilibrul şi a căzut în apă. Bărbatul, a fost transportat în siguranţă la mal şi nu a necesitat îngrijiri medicale.

Tot sâmbătă, în jurul orei 18.20, acceaşi poliţişti de Frontieră de la Grupul de Nave Mangalia au fost solicitaţi de un echipaj Salvamar din zona Costineşti, pentru salvarea a trei persoane, aflate în pericol pe Marea Neagră, după ce ambarcaţiunea de agrement în care se aflau s-a  răsturnat.

Cele trei persoane au fost recuperate de poliţişti, îmbarcate în nava de intervenţie şi transportate la mal, în prezent, fiind în afara oricărui pericol. Ceva mai mare bătaie de cap a dat un tânăr de 20 de ani, din Focşani, care a ieşti în larg, deşi consumase băuturi alcoolice.

„În acest caz am fost nevoiţi să sunăm la 112 pentru că băutura consumată de tânăr şi apa de mare nu i-au făcut bine. Un echipaj de pe ambulanţă i-au acordat îngrijiri medicale, iar acum tânărul este în afara oricărui pericol“, a declarat şeful Serviciului Salvamar Costineşti, Nicolae Coitu. În Costineşti au mai fost efectuate sâmbătă şi duminică, alte trei intervenţii de salvare, toate finalizate cu succes.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite