Constanta: Turiştii şi constănţenii nu ştiu că este interzis accesul maşinilor pe plaje (FOTOGALERIE)

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adevărul de Seară a surprins azi-dimineaţă un constănţean care şi-a parcat autovehiculul pe nisipul plajei Modern. Până în prezent au fost amendate două persoane cu câte 20.000 de lei. Campania Adevărul de Seară „Să scoatem maşinile şmecherilor de pe plaje“ continuă. Aşteptăm în continuare sesizările voastre pe adresa de e-mail constanta@adevărul.ro Click aici pentru galerie foto

CITEȘTE ȘI
CAMPANIE Să scoatem mașinile șmecherilor de pe plajele turistice

Azi-dimineaţă, chiar de la primele ore ale dimineţii, pe plaja Modern se aflau câţiva zeci de turişti şi localnici. Cele mai multe maşini se aflau parcate în jurul plajei, pe alee şi pe dig în apropierea stabilopozilor, însă au existat şi excepţii. Un Chevrolet, cu numărul de înmatriculare CT 07 FTI, a străbătut plaja până aproape de dig. Proprietarul maşinii ne-a declarat că a venit să pescuiască şi că nimeni nu l-a atenţionat că nu are voie cu maşina pe plajă. „N-am ştiut că n-am voie. Când am ajuns aici nu a venit nimeni să-mi spună că este interzis şi nici nu există un panou de atenţionare sau orice altceva“, a spus constănţeanul.

Cine se încumetă să pună o barieră?
Până nu de mult, la intrarea pe plaja Modern exista o barieră, însă aceasta a dispărut odată cu demolările care s-au făcut în zonă la începutul acestui an. Cei de la Apele Române spun că nu au cum să monteze o altă barieră şi asta pentru că drumul nu este al lor. „La o şedinţă, Poliţia ne-a spus că nu are efective să păzească şi plajele. Noi nu putem monta bariere pentru că nu-i drumul nostru. Însă, ceea ce putem să facem este să săpăm şanţuri adânci pe domeniul nostru pentru ca astfel să împiedicăm pătrunderea maşinilor pe plajă“, a spus directorul DADL Laurenţiu Marin. Primele sancţiuni din acest sezon estival au fost deja aplicate de inspectorii DADL pentru doi şoferi care staţionau cu maşinile pe plaja Modern.

image



S-au dat primele amenzi
Cei luaţi în vizor au fost prinşi şi în urma sesizărilor primite de la cetăţeni, precum şi a fotografiilor transmise de către turişti la DADL. „Un inspector însoţit de un echipaj al poliţiei comunitare s-a deplasat pe plaja Modern unde a constatat staţionarea pe suprafaţa de plajă a două autoturisme cu numerele IF 99 MAT şi 5101 DSW, conduse de Păduraru Marius şi, respectiv Şapera George, ambii din Constanţa“, a declarat purtătorul de cuvânt Cătălin Anton. Celor doi conducători auto li s-au întocmit procese verbale şi vor fi amendaţi cu câte 20.000 de lei. Reprezentanţii instituţiei transmit prin intermediul presei avertizări pentru cei care vor mai îndrăzni să vină cu maşina pe plajă.

Doar şapte inspectori
Litoralul este însă destul de mare de la Năvodari şi până la Vama Veche, iar DADL dispune de doar şapte inspectori care nu pot fi munciţi 24 de ore din 24. „Amenda poate ajunge până la 20.000 de lei şi am început controale împreună cu poliţia care îi şi poate legitima pe cei prinşi asupra faptului“, a mai precizat Anton.

VIDEO


VIDEO - Sursa: www.realitatea.net





Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite