Constanţa: Turiştii se vor plimba gratuit cu bicicleta

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Constănţenii, dar şi turiştii care se vor afla pe litoral anul viitor se vor putea plimba gratuit cu bicicleta. Traseul pe care aceştia îl vor avea pus la dispoziţie de aujtorităţile locale va fi cuprins între zona Peninsulară şi staţiunea Mamaia.

Consiliul Local al muncipiului Constanţa a aprobat ieri, 30 octombrie, studiul de fezabilitate şi a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Reţea de agrement cu biciclete“.

Reţeaua de agrement cu biciclete face parte din strategia de diversificare a serviciilor oferite turiştilor care aleg să-şi petreacă vacanţele pe litoralul Mării Negre. Aceasta face parte la rândul său din cadrul proiectului „Black Sea Bike-Diversification of tourism services in the cross-border area Constanţa-Balchik through bicycles- BSB“, parte integrantă a Programului de Cooperare Transfrontalieră România- Bulgaria 2007-2013. 

Viceprimarul Decebal Făgădău a declarat că proiectul constă în constuirea unui sistem format din 24 de staţii de biciclete pe ruta zona Peninsulară- staţiunea Mamaia, precum şi achiziţionarea unui număr de  390 de biciclete. „Sistemul este complet automatizat, va funcţiona non- stop şi nu necesită personal uman angajat“ a precizat acesta.

Proiect de 1,5 milioane euro

Făgădău a mai declarat că  iniţial s-au gândit ca ruta să fie cuprinsă între Constanţa şi Balcic. „Este vorba de 390 de biciclete în municipiul Constanţa, iar ca rută dorim să legăm zona veche o oraşului de parcul din Tomis II, de parcul Tăbăcăriei şi zona Mamaia. Deocamdată nu avem bani decât pentru staţii şi biciclete. Amenajarea de piste nu era o cheltuială eligibilă acum, însă dacă vom putea, vom asigura şi infrastructura. Este un proiect a cărui valoare este de 1,5 milioane de euro, din care munic ipiul Constanţa atrage 1.135.270 de euro (4.787.440 de lei)“ a completat viceprimarul.

Diferenţa de bani este pusă de cei la Balcic, care vor avea şi ei o sută de biciclete.

Proiectul va fi implement pe o durată de 18 luni, din care nouă luni se va lucra la montarea staţiilor, training, achiziţie de biciclete, iar celelalte nouă luni, acestea  vor funcţiona gratuit pentru toţi constănţenii şi turiştii.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite