Constanţa: Turiștii care vin pe plaja de la Pescărie sunt înconjurați de alge, atât în apă, cât și la mal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Malul mării din perimetrul plajei hotelului Malibu, zona Pescărie, este, zi de zi, plin de alge. Apa arată ca o mlaștină fără stuf, iar mirosul de vegetație moartă este de-a dreptul deranjant.

Este nevoie de un stomac de fier pentru a putea intra în apa mării din zona Pescărie al cărei mal arată ca o mlaștină. Zeci de turiști și localnici, deși deranjați de aspectul și de mirosul înțepător emanat de algele moarte, închiriază șezlonguri și se scaldă în apă. Unii dintre ei spun că este o zonă mai retrasă și preferă să pășească printre alge până mai spre larg, unde apa este curată. Alții au ales locul pentru că este mai aproape de hotelul în care sunt cazați. „Parcă anul ăsta, apa este mult mai mizerabilă față de cum era anul trecut. Nu-mi imaginez cum este posibil așa ceva. Parcă ăștia care au concesionat plajele ar fi trebuit să se ocupe și de curățenie și întreținerea lor, sau mă-nșel?“, a declarat Gabriel Nicoară (22 de ani), turist venit din Caransebeș.

„Noi le curățăm în fiecare zi“

Localnicii care vin pe acea porțiune de plajă sunt la fel de revoltați, însă aceștia speră că într-o bună zi zona va fi curățată.  „Cunoaștem această plajă foarte bine și așa e mereu. Este a treia săptămână în care venim aici în acest an și de fiecare dată a fost la fel“, spune Cadrie Abdula, localnică din zona Faleză Nord. Deși plaja arată ca și când ultima curățare ar fi fost făcută anul trecut, reprezentanții hotelului Malibu, cei responsabili de întreținere malului și a plajei, spun că algele sunt strânse în fiecare zi. „În fiecare dimineață, pe la 4,30 - 5,00, suntem aici și curățăm atât cât putem. Cei de la DADL vin și ei cu utilaje în urma noastră și strâng toate algele, dar în câteva ore se adună din nou. Apar turiștii și nu mai putem să apărem cu lopețile pe lângă ei“, a explicat Petrică Dumitrașcu, angajat al hotelului Malibu și responsabil întreținerea plajei.   
O explicație pentru mormanele de alge de pe plaja Malibu ar fi aceea că, din cauza digurilor din zonă, curenții marini aduc algele chiar pe acea porțiune de mal. Acest lucru face ca operațiunile de curățare să fie zadarnice. Până când vor fi găsite soluții noi pentru înlăturarea vegetației marine moarte, oamenii care aleg să facă plajă în acea zonă au de îndurat în continuare mirosul și aspectul neplăcut.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite