Constanta: Litoral 2009 – Turiştii reclamă poluarea fonică din staţiuni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Prefectura Constanţa a fost întrunit, astăzi, Comandamentul Litoral unde s-au fi dispus măsuri pentru asigurarea condiţiilor corespunzătoare pentru turiştii care vin în concediu la mare.

Prefectul Judeţului Constanţa, Liviu Tit Brăiloiu a solicitat membrilor Comandamentului Litoral să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea acţiunilor de încălcare a legii fie din domeniul alimentaţiei şi ordinii publice sau cele ce ţin de serviciile oferite turiştilor.

El a atras atenţia că „atâta timp cât poluarea fonică nu serveşte decât unui grup restrâns de consumatori, suntem datori faţă de turişti să găsim soluţii pentru a fi la înălţimea aşteptărilor“. În privinţa poluării fonice prefectul judeţului a cerut aplicare legii şi alinierea la standardele europene de mediu, deoarece peste 70% dintre reclamaţii au ca fond problema zgomotului excesiv din staţiunile constănţene.
    
Plan de acţiuni

Până la 1 iulie, membrii Comandamentului Litoral au primit termen să trasmită Instituţiei Prefectului un  plan de acţiuni pentru perioada sezonului estival.

 Din Comandamentul Litoral care se va întruni săptămânal fac parte reprezentanţii din instituţii precum: Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Constanţa, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Serviciul de Ambulanţă, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Inspectoratul Regional pentru Protecţia Consumatorilor, Garda Finaciară, Garda de Mediu, Direcţia Apelor Dobrogea Litoral, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspectoratul Teritorial în Construcţii.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite