Constanţa: LITORAL2009/ Turiştii au invadat şi plaja din Corbu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: LITORAL2009/ Turiştii au invadat şi plaja din Corbu
Constanţa: LITORAL2009/ Turiştii au invadat şi plaja din Corbu

Turişti din diferite zone ale ţării, din Hunedoara, Sibiu, Bucureşti, Brăila, Galaţi, Craiova, Medgidia, dar şi localnici, populează plaja mai puţin aglomerată de la Corbu. Aici, amatorii naturii pure, neatinsă de intervenţia omului, găsesc exact ceea ce caută.

Plaja de la Corbu, un loc mai puţin cunoscut turiştilor în trecut, a început să fie vizitat de iubitori ai mării şi ai naturii. Drumul pe un singur sens şi care desparte câmpul în două pare să nu mai fie evitat de turişti. Fâşia lată de plaja, sălbăticia locului şi intimitatea pe care o ai pe o plajă nu foarte aglomerată a început să aibă mai mulţi admiratori din an în an.

Dacă în cursul săptămânii, plaja este aproape goală, puţini fiind cei ce se bronzează, de cum de apropie sfârşitul de săptămână, aceasta se animă. Anda Ceauşu, o tânără de 20 de ani, care locuieşte în Corbu, este de părere că plaja lor s-a schimbat mult faţă de cum şi-o aminteşte: „Acum au început să vină şi turişti aici. Este mult mai animat locul, mai ales în weekend-uri. Parcă a devenit un alt loc deşi este aceeaşi mare ca şi atunci când eram mai mică.“ 

Mulţi figuranţi

Cristi Şerban este un tânăr de 23 de ani, din Bucureşti. El a venit împreună cu alţi 8 tineri cu maşinile şi consideră că plaja aceasta este mai ferită de fiţele din Mamaia. ,,Obişnuiam să mergem în Mamaia, dar este prea aglomerat, sunt prea mulţi figuranţi şi am vrut ca măcar în weekend să îi evităm. Aici ne simţim bine aşa că şi săptămâna viitoare tot la Corbu vom veni“, spune el.
 
Liniştea de pe plaja de la Corbu, dar şi preţurile mai scăzute la cazare atrag din ce în ce mai mulţi turişti, care o preferă în defavoarea staţiunii Mamaia sau Eforie. „De doi ani venim la Corbu. În trecut mergeam în Eforie sau în Mamaia, dar acum ni se par prea agitate aceste staţiuni. Aici ne cazăm la pensiune unde este mai ieftin şi condiţiile sunt bune“ consideră Aneta Georgescu, venită de 2 zile la Corbu din Bucureşti, în vârstă de 56 de ani.

O noapte de cazare la pensiunile din Corbu, într-o cameră dublă, costă în jur de 100 lei, iar pentru sejururi de peste 3 nopţi există şi reduceri.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite