Constanta: Au fost finalizate lucrările la Portul Turistic Mangalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Au fost finalizate lucrările la Portul Turistic Mangalia
Constanta: Au fost finalizate lucrările la Portul Turistic Mangalia

Administraţia locală din Mangalia preia miercuri administrarea portului turistic din localitate, la încheierea anului de garanţie oferit de constructorul Argos SA. Autorităţile susţin că spaţiul a fost modernizat pentru dezvoltarea turismului în zonă.

Reabilitarea obiectivului a fost realizată cu fonduri europene şi s-a lucrat la refacerea infrastructurii zonei pentru a putea permite dezvoltarea sectorului nautic.

Administraţia locală a urmărit crearea unui spaţiu adecvat şi dezvoltării vacanţelor pe mare pentru cei care au propriile ambarcaţiuni. Astfel, au fost amenajate 146 de locuri de acostare pentru ambarcaţiuni de diferite lungimi.

 „Incinta portului este securizată, iar proprietarii de ambarcaţiuni dispun de terminale la cheu pentru alimentare cu apă potabilă şi energie electrică.

De asemenea, sunt asigurate servicii de curăţare a ambarcaţiunilor cu detergent biodegradabil. În incinta portului există şi puncte ale Poliţiei de Frontieră şi Căpităniei“, a declarat Magda Colesniuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mangalia.

Valoarea investiţiei se ridică la peste patru milioane de euro, contribuţia Consiliului Local din Mangalia ridicându-se la 651.418 de euro.

Bazele unei Marine moderne

Mangalia dispune, la ora actuală, de structura funcţională a unui Port Turistic modern, prin a cărui amplasament s-a urmărit valorificarea resurselor locale, sprijinind dezvoltarea turismului nautic.

 Recepţia lucrărilor la Portul Turistic Mangalia este o primă etapă a unui proiect mai amplu, respectiv realizarea unei Marine moderne, amenajată după o concepţie care îmbină particularităţile zonei, cu toate avantajele specifice.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite