UPDATE Turist german jefuit de falşi poliţişti în Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un turist german a plătit sejurul pe litoralul românesc mai mult decât făcea după ce a lăsat 500 de euro în mâinile unor indivizi care s-au dat drept poliţişti. Metoda e brevetată cu succes în Constanţa de mai mult timp iar turiştii străini sunt victimele preferate ale hoţilor.

Incidentul s-a produs în ziua de 18 septembrie pe strada Răscoalei 1907 din centrul Constanţei. Victima este Bernhardt Hoflinger (50 de ani) cetăţean german. Turistul era cazat la un hotel din Constanţa şi în jurul orei 17.30 ieşise la o plimbare, moment în care a fost acostat de doi indivizi care s-au recomanta într-o engleză stâlcită ca fiind de la Poliţie, prezentând şi o legitimaţie care le atesta calitatea. Bărbaţii i-au cerut actele la control motivând o acţiune de rutină. Au luat protofelul pentru o presupusă legitimare şi i l-au restituit după câteva minute.

Abia când a ajuns la hotel turistul a descoperit că are cu 500 de euro mai puţin. Turistul a anunţat Poliţia abia după două zile de la producerea incidentului ceea ce va face mai dificilă misiunea oamenilor legii de a-l identifica.

Turistul german păcălit a fost audiat de poliţişti cu ajutorul unui traducător şi urmează să plece, în cursul zilei de mâine, în Germania. Metoda falştilor poliţişti care jefuiesc turişti nu este o premieră în Constanţa iar de regulă făptaşii scapă de regulă neprinşi. 

Străinii sunt victimele preferate ale hoţilor

În luna aprilie a acestui an un om de afaceri australian care se plimba prin Constanţa a fost acostat de trei necunoscuţi care s-au legitimat drept poliţişti şi i-au cerut să stea nemişcat la percheziţie. Falşii investigatori l-au acuzat pe australian de posesie de droguri. Ca şi în cazul turistului german incidentul s-a produs într-o zonă centrală a oraşului, la intersecţia bulevardului Tomis cu strada Dragoş Vodă.

Australianul Paul Z. (46 de ani) a fost pus să stea cu mâinile lipite de un zid şi cu picioarele desfăcute iar „poliţiştii“ l-au „percheziţionat“ conştiincios din cap până în tălpi. După ce a scăpat din mâinile lor australianul a văzut că nu mai are portofelul în care ţinea 720 lei. Şi-a dat seama că a căzut într-o cursă şi s-a adresat adevăraţilor poliţişti. Victima nu a putut oferi semnalmentele hoţilor. Bărbatul se ocupă cu afaceri în domeniul cateringului şi a venise în Constanţa pentru un contract.

Metoda „curea“

Când nu aplică metoda „poliţistului“ hoţii folosesc o altă stratagemă: îi jefuiesc direct.  Un astfel de caz s-a înregistrat în luna iulie, în centrul oraşului . Făptaşii au fost prinşi pentru că exact în acel moment poliţiştii aveau în desfăşurare, în central oraşului, o acţiune.
Liviu Ibriş, de 42 de ani, Cadâr Mustafa, de 55 de ani, şi Şenol Arif, de 41 de ani acostaseră un grup de patru turişti germane. Unul dintre suspecţi a intrat în vorbă cu turiştii şi i-a întrebat cât este ceasul, pentru a se convinge că sunt cetăţeni străini, după care colegii lui au acţionat folosind metoda „curea“. Hoţi se aleseseră astfel cu 720 de lei în momentul în care au intervenit poliţiştii.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite