Constanta: Ministrul Turismului visează la croaziere între România și Grecia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Turismului Elena Udrea a avut o întâlnire pentru un schimb de experiență cu Ioannis Kofinis, președintele Organizației de Turism a Greciei, aflat într-o vizită de trei zile în țara noastră. Elena Udrea a declarat că, în urma colabărării, dorește să creeze o linie de croazieră care să lege Constanța de insulele grecești.

După întrevederea avută cu Ioannis Kofinis, Ministrul Turismului Elena Udrea a declarat astăzi, la Constanța, că este în discuții pentru un parteneriat regional între țările cu legătură la Marea Neagră. Udrea a mai precizat că prin colaborarea cu grecii se urmărește crearea unui traseu între cele două țări destinat vaselor de croazieră. „Avem posbilitatea de a promova produse turistice comune, iar o variantă pentru un astfel de produs pe care am avut-o în discuţie a fost aceea de a crea un produs tip croazieră care să lege Constanţa de insulele greceşti. În vizitele ulterioare urmează  să concretizăm toate aceste discuţii“, a declarat Elena Udrea.  

Ministrul Turismului a făcut și o comparație între nivelurile de promovare la care se află România și Grecia. „Este extrem de important să putem împărtăşi din experienţa Greciei în privinţa legislaţiei privind turismul, modalitatea de promovare a unei destinaţii turistice şi a unor produse turistice. În Grecia, turismul aduce aproape 20 % în PIB şi în condiţiile în care în acest an Grecia şi-a dublat bugetul pentru acţiunile de promovare, ajungând la 150 de milioane de euro, faţă de numai 10 milioane, cât are România”, a mai adăugat Elena Udrea.

În perioada următoare, delegația elenă va vizita stațiunile românești de la malul Marii Negre și vestigiile istorice de la Histria.

 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite