Tulcea: Se calcă în picioare pentru ajutorul de handicap

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru două sute de lei pe lună,  zeci de persoane din Tulcea stau  cu orele  în faţa caseriei  Direcţiei pentru Asistenţă Socială Tulcea . Oamenii se calcă în picioare pentru 100 sau 200 de lei, cât reprezintă venitul unui asistent al unei persoane cu handicap.

Zeci de persoane, asistenţi ai persoanelor cu handicap, se calcă zilnic în picioare la casieria Primăriei Tulcea pentru a primi ajutorul bănesc. Tulcenii îşi ocupă rândul cu câteva ore înaintea deschiderii casieriei ca să fie sigur că vor primi banii.
 „De două zile vin şi mi se spune că nu sunt bani. Nu înţeleg de ce ne poartă pe drumuri, mai ales pe noi,  oamenii în vârstă. Am tensiune,  stau în soare ore întregi, iar când vine doamna casieră  de la bancă  ne  spune că nu au venit banii. Nu mai spun că bărbatul meu este grav, poate să cadă şi  nu-l pot lăsa singur pentru că mi-e frică să nu-l  găsesc mort. Nu am de ales şi trebuie să stau aici pentru că banii aceştia . Sunt  venitul nostru. de fiecare lună. Pur şi simplu nu mai pot sta, voi cădea din picioare. La început,  când s-a făcut dosarul mi-au s-a spus că am un venit de cinci milioane. De câteva luni de zile însă primesc doar două milioane de lei, nişte bani care nu ajung nici pentru mâncare”,  a  spus Paraschiva Vasiliu, 66 ani, din Tulcea.


Autorităţile sunt neputincioase


Oficialii Primăriei Tulcea  susţin că plăţile se fac în funcţie de data la care ajung banii în Trezorerie.
  Conducerea Direcţiei pentru Asistenţă  Socială a susţinut că cei 1400 de asistenţi personali au fost programaţi astăzi în  ordinea alfabetică pentru a se evita pe viitor aglomeraţia şi eventualele neplăceri cauzate de aceasta.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite