Constanta: Trombă marină în largul Mării Negre (VIDEO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Trombă marină în largul Mării Negre (VIDEO)
Constanta: Trombă marină în largul Mării Negre (VIDEO)

O trombă marină s-a format astăzi, la ora 13.05, în apropierea platformei Gloria din largul Mării Negre.

Fenomenul meteorologic a durat cinci minute şi a precedat o aversă de ploaie destul de puternică. Vârtejul înainta pe direcţia Nord - Sud, spre platforma Gloria. Declanşarea ploii a încetat însă deplasarea spiralei verticale de apă care unea norul cu marea.

image

„Tromba marină a fost destul de puternică, dar nu atât de intensă ca tornada de la Făcăieni. Tromba putea fi periculoasă pentru ambarcaţiuni uşoare cum ar fi o barcă, o şalupă sau un iaht. Pentru platforma Gloria nu ar fi fost o ameninţare. Oamenii au fost un pic speriaţi însă mai mult pentru siguranţa instalaţiilor de pe platformă decât pentru propria lor siguranţă“, a declarat tehnicianul meteorolog Dan Profor, şeful staţiei meteo de pe platforma Gloria.

Platforma Gloria se află în mijlocul Mării Negre la 44 de grade şi 31 de minute latitudine, 29 de grade şi 34 de minute longitudine. Gloria se află la 35 de kilometri depărtare de Sfântu Gheorghe şi la 80 de kilometri de Constanţa.

Get the Flash Player to see this player.

url=/editor_files/Flash/MOV03039.flv width=400 height=300 loop=false play=false downloadable=false fullscreen=true displayNavigation=true displayDigits=true align=left dispPlaylist=none playlistThumbs=false

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite