Trei sferturi dintre primarii din judeţul Constanţa, în „pelerinaj“ la DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Direcţia Naţională Anticorupţie a emis citaţii pentru 45 dintre cei 70 de primari de comune din judeţul Constanţa. „Pelerinajul“ edililor chemaţi la audieri a început de astăzi şi va continua şi în zilele următoare.

O echipă specială de procurori a fost trimisă la Constanţa pentru efectuarea audierilor. Primarii din Amzacea, Topraisar, Crucea, Nicolae Bălcescu, Adamclisi, Gârliciu, Topalu şi Cerchezu sunt numai câţiva dintre cei care vor fi audiaţi de echipa de procurori trimisă special de la DNA pentru a da explicaţii cu privire la proiectul „Geotop“. Este vorba despre un program adoptat prin hotărâre de Consiliu Judeţean în anul 2007 şi care se va încheia în 2011.

Proiectul vizează efectuarea unor măsurători topografice la nivel de judeţ necesare pentru a accesa fonduri europene pentru infrasctrutură.

„Nu este vorba de nicio reclamaţie a unui cetăţean al României. Este vorba despre o iniţiativă a procurorilor sovietici ai lui Traian Băsescu. Nu înţeleg de ce au citat primarii când puteau veni la ordonatorul de credite, adică la Consiliul Judeţean“, a precizat Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa.

Acesta a declarat că licitaţia pentru achiziţionarea serviciilor cadastrale şi topografice a fost făcută la nivel internaţional şi este înscrisă în jurnalul de achiziţii al Uniunii Europene. „Valoarea contractului este de aproximativ 9 milioane de lei. Măsurătorile se fac din elicpter, cu un laser de mare precizie, iar în preţ intră şi un soft pentru interpretarea datelor şi pregătirea specialiştilor din CJC pentru a interpreta aceste date. Nu putem accesa niciun fel de fonduri europene pentru infrastructură sau canalizare fără un cadastru. Proiectul este în derulare până în 2011“, a arătat Constantinescu.

Licitaţia a fost adjudecată de firma Geotop. El a mai declarat că primarii de comune care au avut nevoie de cartografierea teritoriilor au aplicat acest program.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite